Peşti/Ascendent Peşti

semn mutabil, de apă

Dacă ciclul elementelor ar fi inceput cu Focul şi s-ar fi incheiat cu Aerul, omenirea ar fi putut să trăiască şi să prospere şi totuşi am fi avut tendința să fim intrucâtva mecanici in relațiile dintre noi- aproape ca acelea care se stabilesc intre membrii activi ai unei colonii de furnici sau de albine: organizați, harnici, debordând de energie, dar plați si lipsiți de interacțiunile dintre ei. Dacă unul dintre membrii stupului nostru uman ar pieri, n-am simți altceva decât impulsul de a ne debarasa de acesta şi de a ne continua misiunea.

Deoarece ciclul elementelor se incheie totuşi cu Apa, se adaugă o latură hotărâtoare experienťei noastre umane: sensibilitatea. Bine ați venit in lumea emoțiilor- de la cele elementare la cele sublime. Acest element, cel mai receptiv dintre toate, simbolizează curenții puternici, invizibili, care câteodată declanşează in noi frământări interioare, dar care ne determină să actionăm plini de compasiune față de ceilalți. Acest lucru se intâmplă deoarece Apa ne dă posibilitatea de a ne simți in strânsă legătură, la nivel spiritual, cu toate fiintele vii si contribuie la inlaturarea sentimentului obişnuit că suntem entități separate. Ei bine, dacã Apa pare să aibă o latură puțin mistică, chiar aşa este! Aceasta ne permite să devenim parte a Creatorului, in timp ce ne unim constiința cu mediul inconjurător.

Capacitatea de a curge ii conferă apei o trăsătură cameleonică. Apa excelează in arta camuflajului- işi pierde forma distinctă in timp ce fuzionează cu mediul său. Este absorbită de către ceea ce atinge si astfel isi pierde intr-o oarecsre masură sentimentul de sine. Granițele se estompează.

Focul ar putea spune “Sunt eu insumi si nimeni altcineva”, Pământul ar putea pretinde “Asta e a mea şi asta e a ta”, Aerul ar putea gândi “Eu am ideile mele, dar tu ce gândeşti?”. Fiecare element detine in mod clar constiinta propriei identitati, insa numai Apa spune “Stiu exact prin ceea ce treci, de parcă as fi in locul tău”.

Apa invadează spatiul din jurul sāu fără să ceară permisiunea de a intra. Instinctul ei este sa ignore orice limite şi să se infiltreze in tăcere in unghere inaccesibile. Lipsa hotarelor poate implica de asemenea un slab instinct de autoconservare. Zodiilor de apă le poate fi greu să se ferească de influențele dominatoare, ele nu sunt nişte luptători prin natura lor(cu exceptia Scorpionului). Apa are de suferit din cauza tendintei sale pasive de a absorbi energiile altora. Aceasta are nevoie să invete să construiasca un sistem de filtrare mai bun.

Apa ne ajută să simtim o stare foarte importantă, si anume dragostea. Apa dăruieste iubire, transformând-o in forță unificatoare, pentru a contribui la inlaturarea tuturor barierelor care ii tin pe oameni in conflict. Apa poate părea slabă şi vulnerabilă in perioadele stresante, insă intelegerea profundă, supraomenească a naturii umane sugerează ca aceasta are forța de a suporta multe tulburări inainte de a se prabuşi sau de a se dezintegra.

Analizând din perspectivă istorică, bărbații au fost programați să-si directioneze energiile lor de Foc intr-o atitudine barbatească iar femeile au fost identificate ca având trăsăturile apei-impuls matern, sensibilitate, instinct de cuib, protecție. Această schemă a rolurilor s-a perpetuat mii de ani.

Atenție! Bărbații care neagă sau care resping latura lor sensibilă blochează de asemenea o rezervă de fluid psihologic vital, intr-un mod in care ii poate transforma mai tarziu in persoane rigide si pietrificate pe măsură ce imbătrânesc şi poate avea consecinte fatale asupra sanatatii. Apa ne menține sufletul hidratat!

Ajunsă la punctul culminant in zodiac, zodia Peştilor simbolizează apele subterane, mai greu observabile, ale spiritului care hrănesc o nouă viață in stare latentă, pe punctul să apară (sa ne gandim la mediul nostru lichid din pantecul mamei). Apărem lipsiti de formă din mediul acvatic al Pestilor care precede constiința si ne intoarcem mai apoi in apele sale cele mai adânci, cu o conştiință deplinã.

Un semn lipsit de apărare si deosebit de vulnerabil in fața invaziilor din afară, mai ales in fața energiei celorlalti, sensibil la suişurile şi la coborâşurile psihice care vin odată cu trăirile omeneşti. Un peşte inoată spre luminā, plin de compasiune si empatie, celălalt coboară in profunzimile intunecate, sensibil la ororile vietii, tras in jos de o lume răvăşitā, fragmentată si confuză. Impreună, ei reflectă viata in intregul ei, in diverse stadii de integrare si dezintegrare.

Zodia Peştilor este asemenea Săgetătorului, in sensul că ea crede din toată inima in imposibil. Ambele au incredere in finaluri frumoase, grandioase, asteptând curcubeul cosmic. Işi imaginează o viață mai bună pentru toată lumea, eliberată de durere si discordie. Societatea asteaptă de la noi să clădim structuri solide, tangibile, pe măsură ce acumulăm lucruri cu o valoare materială, dar Peştii nu sunt siguri ca astfel de lucruri sunt cele pe care trebuie să le adune. Ei stiu ca atasamentul material nu este de durată si nici nu ne hrăneşte sufletul. Ei doresc să impărtă ce au, in mod liber, cu restul lumii. O generozitate neconditionată ca aceasta este calea de a preintâmpina aparitia oricărui sentiment privind pierderea finală.

De obicei, binefăcătorii au o doză mare de Peşti si din planeta guvernatoare, Neptun, in harta lor natală- cel putin când se identifică cu idealurile peştelui care se indreaptă spre lumină. A fi in serviciul umanității este o cale excelentă de a canaliza energia acestui semn. Peştii profunzi ne invată să trăim in lume, dar să nu devenim parte a sa.

Planeta asociată zodiei este Neptun. Atât semnul, cât si planeta, preferă sã se retragă in locuri mai linistite, interioare. Neptun este inclinat sā fie mai excesiv in eliberarea unor sentimente iraționale, care impânzesc conştiința si ne alterează simțurile. El ne permite să ne conectăm direct la dorințele noastre din subconstient. Peştii trebuie să fie însă foarte grijulii cand se retrag in aceste conditii, deoarece propria lor formă de realitate virtuală este cu mult mai atrăgătoare decât orice ar putea furniza lumea exterioară. Este bine ca in viață să ne găsim pacea interioară, dar trebuie sã fim totuşi racordați la realitate.

☆Eclipsa si Luna Plină din 5 iulie concentrează atenția asupra axei caselor 5-11.

casa 5– creativitate şi creație; hobby; popularitate; strălucire; decizie; timp liber, vacanțā, petrecere; iubire; copii, fertilitate.

casa 11– proiecte; dorințe ambițioase; progres; organizații, grupuri şi prieteni cu care impărtăşim cauze, aspirații şi idealuri comune; protectori.

In casa 11 se va afla si Saturn, unde va face un bilanț al ultimilor 2 ani. Este timpul să finalizați anumite proiecte ori de a incepe, in sfârşit, să lucrați la acele vise indrăznețe pentru care nu ați avut până acum ambiția necesară. Evenimentele astrologice ale lunii iulie oferă oportunitatea fructificării muncii din ultimii 2 ani dar si a ridicării unor noi structuri in domeniile caselor 5-11. De exemplu, acolo unde energia nu s-a concretizat pentru unii in conceperea unui copil, această energie se poate folosi pentru crearea unui proiect personal, a unui afaceri ori prin materializarea unui vis (interpretările sunt vaste, nu toată lumea cu semn solar sau ascendent in Peşti s-a apucat de procreat in ultimii 2 ani).

Acolo unde observați că ați bătut la aceeasi uşă neincetat in ultimii ani si ați bătătorit acelaşi drum, este timpul să renunțați şi să vă stabiliți noi obiective, de data aceasta mai realiste şi mai posibil de atins.

Posibil ca unii dintre voi să fi pierdut conexiuni si incheiat prietenii, in timp ce alții v-ați găsit tribul cu care impărtăşiți aceleaşi idealuri, ceea ce conduce la o nouă identitate socială. Aici ne putem referi si la un public larg, precum colaboratori, clienti, fani, adepți, in funcție de domeniul in care activați ( media, bussiness, mediul social, politică etc). Nu orice ați pierdut reprezintă intr-adevăr o pierdere. Era necesară o curățare, pentru a face loc a ceva mai bun, pe principiul “cele rele să se spele, cele bune să se adune”.

Cu războinicul si pasionalul Marte intrat in Berbec veți beneficia de ambitia si puterea acestuia pentru a obține ceea ce vã doriți, mai ales in domeniul financiar. Aveți nevoie doar de puțin curaj pentru a hotărî resursele de care dispuneți(exemplu: timp, talent, indemânare etc) şi pe care le puteți valorifica ( a obține profit de pe urma acestora).

Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s