Săgetător/Ascendent Săgetător

semn mutabil, de foc

Elementul Foc deschide in mod indreptățit zodiacul cu energicul Berbec, deoarece acest element simbolizează impulsul vital de dincolo de “dorinta de a fi” care impulsionează orice activitate. Viața inseamnă mişcare iar focul ațâță nevoia noastră fundamentală de mişcare. Prospețimea şi noul aparțin acestui element.
Focul este asociat cu “acțiunea” mai degrabā decât cu gandirea sau reflecția. Deşi nu este foarte bine organizat, rațional sau chiar atent cu ceilalți, focul ne motivează sa intreprindem actiuni rapide, hotărâte, aici si acum.

Până nu demult, universul arhetipal al focului era reprezentat exclusiv de domeniul compartamentului traditional masculin. Focul este un element combativ, gata să atace orice încearcā sa se impotrivească energiei sale sau să-i stea in cale. Aplicat la scarā largă, acest lucru se transformă intr-un război, o dramă colectivā in care bărbații, analizând din perspectivă istorică, au dezlănțuit mânia potențială a focului angajându-se in forme de violentā la nivel mondial. Mulťi barbati din zilele noastre isi dezlantuie focul practicand sport, făcând cuceriri pe plan sentimental, vânând sau implicandu-se in diferite activitati care presupun un risc fizic. Astăzi, femeile invată direct de la sursā cā este benefic din punct de vedere psihologic si fizic să aibă si sã exprime in mod deschis ceea ce reprezintā focul: capacitatea noastră umană de a trece cu curaj prin viață. Din ce in ce mai multe femei isi desfasoara activitatea in domenii dominate de barbati precum boxul, fotbalul, halterele. Multe femei conduc afaceri importante in lumea corporațiilor şi işi asumă functii politice inalte.

Nou-născuții vin pe lume etalându-si deja pornirile naturale şi necenzurate ale Focului- acestia se dezlănțuie in plansete nestăpânite şi nervoase ca expresie imediată a existentei lor, pretinzând parcă “sunt viu si sunt aici, ocupa-te de nevoile mele acum!”. Aşadar, asteptati-vă ca Focul să fie extrem de concentrat asupra propriei persoane si preocupat de satisfacerea propriilor dorinte in primul rand, inainte de toate. Zodiile Berbec si Leu au fost mult acuzate de acest lucru, insă Săgetătorul mai putin.

Focului ii este greu sa se plece in fața dispozițiilor altora. Acesta nu va respecta niciodată orbeşte o serie de reguli de comportament, mai ales atunci cánd se dovedesc a fi sufocante. Avem nevoie de foc inauntrul nostru să ne dea indrazneala de a aborda lumea in mod energic si cu pasiune.

Curajul focului la Săgetător e mai puțin fizic(față de Berbec) si mai mult intelectual. Aici avem de-a face cu o mişcare expansivă a unei conştiințe mai inalte, care ne permite o viziune mai largă asupra a ceea ce este si ceea ce ar putea fi. Focul lasā mereu calea deschisā unor noi experiente si putem spune ca Sagetatorul ne permite sa accedem la niveluri mai cuprinzatoare ale interactiunii pe plan uman. El este interesat de modul cum societatea are un impact bun sau rāu asupra vietii multora si nu numai asupra câtorva. Este preocupat de ceea ce se intampla “acolo”, in orice loc, oricat de departe, chiar la capatul celalalt al lumii. Chiar dacă este mai aproape de casă, Arcaşul caută sa depaseasca dinamica personală a vietii de familie si sa se implice in viata mai cuprinzatoare a comunității. Acesta este primul semn că el vrea sa se intâlnească cu oameni din toate păturile sociale, devenind interesat de toate chestiunile cu caracter universal. Săgetătorul este dotat cu mult simt civic, zodie careia ii place să facă bine, cel care intotdeauna incearcā sa-i inveseleascā pe oameni. El incearcă să promoveze idealuri si viziuni care să-i inflăcăreze pe ceilalti astfel ca si aceştia, la rândul lor, să contribuie cu entuziasm la o cauzā socială care să ridice nivelul de conştiință al multora. Işi asumă rolul de profet pe plan social, cel care arată altora lumina in speranta cā, inspirati de acest semn zodiacal nobil vor realiza ceva măreț si frumos. Săgetătorul visează naiv la o societate model, care nu ține cont de necesitatea unor reguli si reglementări. Dacă toată lumea ar nutri idealuri inalte, ar fi onestă si cumsecade, asa cum consideră Arcaşul, atunci ar fi mai putine legi impuse societății.

Săgetătorul reprezintă o parte a naturii umane dornică, in majoritatea cazurilor, sa dea mai mult decât primeste de la altii. Nici măcar Balanța nu este dornică deseori sa procedeze astfel. Arcaşul are un simț innăscut al belşugului si un surplus de bunăvoință care ii permite sa dea dovadă de un suflu atât de generos. In harta noastră natală, accentul pus pe săgetător ne arată când putem să ne comportăm ca Mos Craciun, fiind gata sa distribuim pungi pline cu cadouri, spre fericirea tuturor. De obicei sunt daruri ale mintii si spiritului. Acest semn este ferm convins cât important este să faci fapte bune. El stie că, pe cât este de mare lumea, pe pe atât de mari sunt nevoile ei pe care numai cei binecuvântați cu speranță si optimism le pot indeplini. Acesta este probabil cel mai gregar semn al zodiacului, cel care nu ține cont de rangul celor cu care are de-a face in societate. Deşi uneori gălãgios, incearcă numai să stârneascā un zãmbet pe fața celorlalți şi poate să invețe lumea să aprecieze ceea ce are.

Conceptul de adevăr poate părea abstract şi arbitrar unora dintre zodii, dar de o importanță vitală pentru Arcaş. Acesta cugetă asupra mecanismelor vieții, chiar şi la nivel cosmic. Cu o minte in permanentă expansiune incearcă din răsputeri să afle ce este Universul. Semnele de foc insă nu prea dau dovadă de obiectivitate. Este aproape imposibil sa-l convingi pe Săgetător ca s-ar putea să se inşele cu privire la convingerile sale dragi.

Jupiter este guvernatorul acestui semn. Celui mai mare membru al sistemului solar ii place să extindă permanent perceptiile asupra vietii. Atât planeta, cât si zodia dovedesc un interes față de sporirea potențialului nostru spiritual. Impreună, ei promovează o filosofie optimistă despre viatā, care ajută spiritul sa se ridice pe cele mai inalte culmi ale cunoasterii!

☆ Eclipsa şi Luna Plină din data de 5 iulie concentrează atenția asupra zonei voastre financiare – casa a 2 a astrologică – bunuri, posesiuni; valori personale; venituri materiale obtinute din muncă proprie; resurse care pot valorificate, adică capabile să producă profit (timp, talent, indemânăre, chiar şi aspectul fizic poate fi o astfel de resursă).

Luna plină va lumina casa a doua, indicând nemulțumirile pe care le aveți in ceea ce priveşte acest sector de viață, dar şi resursele proprii de care dispuneți şi pe care le puteți valorifica, pentru a le rezolva. Saturn se află tot aici, oferind o ultimă lecție dar şi şansă, in următoarele 6 luni, de a restructura acest sector şi a vă pune pe picioare, creând o structura financiară de durată. După iesirea lui Mercur din retrograd( 13 iulie) dar mai ales după intrarea Soarelui in Leu (22 iulie) veți incepe o perioadă foarte productivă.

Războinicul Marte işi va descărca energia in casa 5– creativitate şi creație; hobby; popularitate; strălucire; vacanțā, petrecere; iubire; copii, fertilitate. Dacă nu aveți in plan conceperea unui copil, folosiți această energie in plan creativ, prin a crea un proiect sau o afacere. Pentru cei dintre voi care aveți deja copii, este posibil ca relația cu ei in următoarele luni să fie “de foc” datorită acestei influențe. Puteți descoperi noi pasiuni, de care nici nu aveați idee că puteți fi atraşi. Atenție la inflăcărarea marțiană, să nu vă accidentați.

Marte vă va da energie fizică, psihică dar şi ambiție pentru a lupta în scopul obținerii a ceea ce vă doriți!

Succes!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s