Scorpion/Ascendent Scorpion

semn fix, de apă

Dacă ciclul elementelor ar fi inceput cu Focul şi s-ar fi incheiat cu Aerul, omenirea ar fi putut să trăiască şi să prospere şi totuşi am fi avut tendința să fim intrucâtva mecanici in relațiile dintre noi- aproape ca acelea care se stabilesc intre membrii activi ai unei colonii de furnici sau de albine: organizați, harnici, debordând de energie, dar plați si lipsiți de interacțiunile dintre ei. Dacă unul dintre membrii stupului nostru uman ar pieri, n-am simți altceva decât impulsul de a ne debarasa de acesta şi de a ne continua misiunea.

Deoarece ciclul elementelor se incheie totuşi cu Apa, se adaugă o latură hotărâtoare experienťei noastre umane: sensibilitatea. Bine ați venit in lumea emoțiilor- de la cele elementare la cele sublime. Acest element, cel mai receptiv dintre toate, simbolizează curenții puternici, invizibili, care câteodată declanşează in noi frământări interioare, dar care ne determină să actionăm plini de compasiune față de ceilalți. Acest lucru se intâmplă deoarece Apa ne dă posibilitatea de a ne simți in strânsă legătură, la nivel spiritual, cu toate fiintele vii si contribuie la inlaturarea sentimentului obişnuit că suntem entități separate. Ei bine, dacã Apa pare să aibă o latură puțin mistică, chiar aşa este! Aceasta ne permite să devenim parte a Creatorului, in timp ce ne unim constiința cu mediul inconjurător.

Capacitatea de a curge ii conferă apei o trăsătură cameleonică. Apa excelează in arta camuflajului- işi pierde forma distinctă in timp ce fuzionează cu mediul său. Este absorbită de către ceea ce atinge si astfel isi pierde intr-o oarecsre masură sentimentul de sine. Granițele se estompează.

Focul ar putea spune “Sunt eu insumi si nimeni altcineva”, Pământul ar putea pretinde “Asta e a mea şi asta e a ta”, Aerul ar putea gândi “Eu am ideile mele, dar tu ce gândeşti?”. Fiecare element detine in mod clar constiinta propriei identitati, insa numai Apa spune “Stiu exact prin ceea ce treci, de parcă as fi in locul tău”.

Apa invadează spatiul din jurul sāu fără să ceară permisiunea de a intra. Instinctul ei este sa ignore orice limite şi să se infiltreze in tăcere in unghere inaccesibile. Lipsa hotarelor poate implica de asemenea un slab instinct de autoconservare. Zodiilor de apă le poate fi greu să se ferească de influențele dominatoare, ele nu sunt nişte luptători prin natura lor(cu exceptia Scorpionului). Apa are de suferit din cauza tendintei sale pasive de a absorbi energiile altora. Aceasta are nevoie să invete să construiasca un sistem de filtrare mai bun.

Apa ne ajută să simtim o stare foarte importantă, si anume dragostea. Apa dăruieste iubire, transformând-o in forță unificatoare, pentru a contribui la inlaturarea tuturor barierelor care ii tin pe oameni in conflict. Apa poate părea slabă şi vulnerabilă in perioadele stresante, insă intelegerea profundă, supraomenească a naturii umane sugerează ca aceasta are forța de a suporta multe tulburări inainte de a se prabuşi sau de a se dezintegra.

Analizând din perspectivă istorică, bărbații au fost programați să-si directioneze energiile lor de Foc intr-o atitudine barbatească iar femeile au fost identificate ca având trăsăturile apei-impuls matern, sensibilitate, instinct de cuib, protecție. Această schemă a rolurilor s-a perpetuat mii de ani.

Atenție! Bărbații care neagă sau care resping latura lor sensibilă blochează de asemenea o rezervă de fluid psihologic vital, intr-un mod in care ii poate transforma mai tarziu in persoane rigide si pietrificate pe măsură ce imbătrânesc şi poate avea consecinte fatale asupra sanatatii. Apa ne menține sufletul hidratat!

Scorpionul este un semn cu o reputație mult exagerată, insă el nu crede ca este asemenea unui groaznic balaur, sălăşluind intr-un abis. Se consideră mai mult un suflet sensibil neinteles de ceilalti. De ce? Pentru că scorpionului nu-i place să dea la iveală ce simte intr-o manieră simplă, directă. Scorpionul isi tine emoțiile sub cheie si chiar numai acest lucru ii poate face pe ceilalti sa fie suspiciosi si nelinistiti. Toate semnele de apā stiu ca sunt destul de vulnerabile pe plan afectiv, dar scorpionul va face tot posibilul sa ascundā această hipersensibilitate. El face greseala de a confunda vulnerabilitatea cu slăbiciunea(scorpionul dispretuieste slabiciunile, atat pe cele proprii, cat si pe ale altora).

Toate zodiile fixe au un simț innăscut al mândriei, insā sursa mandriei ascunse a Scorpionului este mai greu de detectat. Acesta poate suferi de o profundā nesigurantă care il determinā sa aiba incredere in lume. Totusi, incearca numai sa-l umilesti in mod deliberat pe Scorpion si apoi vei fi martorul unei mânii greu de stăpânit. Nu permite nimănui sa-l tachineze, sa se joace cu el, sa-l admonesteze sau chiar sa-l ameninte. Un alt semn fix, Leul, poate să rabde cu o imbufnare regală atunci cand mandria i-a fost lezatā, dar Scorpionul se repede la vena jugulară.

Acest semn este capabil sa ridice multe bariere psihice, menite sa stopeze un acces facil spre lumea sa subpământeană. Dar, pe nedrept, el cere sinceritate si implicare totala din partea partenerului pe care il alege. Asta inseamna ca ceilalti vor trebui sa fie sinceri cu viata lor personala, intimă- ei nu vor trebui sa aibă niciun fel de secret fată de Scorpion. Dacă este nevoie, acesta chiar va incălca teritoriul celuilalt pentru a obtine orice fel de informatie.

Pluto este guvernatorul Scorpionului. Atât planeta, cat si semnul, vor cerceta in profunzime conditia umanā, căutând aspectele care trebuie revizuite. Pluto dovedeşte o hotarare extraordinara cand impune fara teamă schimbări majore, dar Scorpionul fiind un semn fix, rezistă presiunilor de a se schimba dacā ordinul nu vine din interiorul său. In schimb, acest semn este celebru pentru faptul ca incearca sa-i schimbe radical pe altii, din cap pana in picioare, pe dinafara si pe dinauntru. Iar ceilalti s-ar putea sa nu agreeze sa fie implicati in manipulari de acest gen.

Plutonienii si nativii Scorpion se confruntă cu o mare provocare: cum să procedeze ca sa-si tinā emotiile in frau, sa nu devină prea concentrate si sa le scape de sub control. Cu cat astfel de sentimente sunt mai reprimate, cu atat mai puternic erup la cea mai mică provocare. Dar poate acesta este modul in care ii place Scorpionului sa traiască- totul sau nimic. Sa-si reprime emoțiile pentru ca apoi sa urmeze o explozie violentā, sa indeparteze resturile, sa stearga cu buretele si sa o ia de la capat cu forțe reinnoite!

☆Eclipsa din data de 5 iulie concentrează atenția asupra casei 3- interactiunea cu mediul imediat(persoane cu care luați contact zilnic, frați, vecini); comunicare verbală/scrisā; procesarea informației; raționament; dezvoltare in plan mental; invățământ primar; cursuri de calificare, de invatarea unei meserii, de avansare sau poate doar pentru a satisface propria curiozitate/plăcere; acte, contracte; călătorii scurte; mijloace de transport si de comunicare.

Saturn retrogrează tot aici, cerând restructurarea acestui sector de viață. Puneți-vă ordine in gânduri şi faceți o schimbare in modul in care raționați dar şi in felul in care vă exprimați. Aveți grijă la energia lui Marte care vă poate inclina la a fi agresivi verbal cu cei din jur in următoarele 6 luni, mai ales in locul in care desfăsurati activitatea zilnicā. Lucrati in echipă si gândiți in beneficiul tuturor, nu concentrat doar pe sine (o caracteristică marțiană). Puteți intâmpina dificultați in comunicare, insă nu e cazul să vă aprindeți. Dacă vă enervați des din lucruri minore, vă veți afecta nu numai relațiile, ci şi sănătatea (fiind vorba de casa 6, este un moment ideal de a renunța la vicii si a incepe o dietă sănătoasă).

Este posibil ca eclipsa să aducă incheierea unui proiect pe care l-ati amânat din varii motive ori pentru că pur si simplu nu ati avut starea necesară de a-l termina. De asemenea, cursurile incepute se vor incheia cu succes, chiar dacă au suferit intârzieri.

Saturn intârzie ceea ce ține de casa 3, exemplificatā mai sus (inclusiv capacitatea de procesare a informaťiei si verbalizare a acesteia), pentru ca voi să aveți timpul necesar de a structura corect acest sector. As zice cā mai afectați (in sens pozitiv) sunt cei care lucrează in media, scriitori, creatori de conținut sau in orice altā ramurā care aparține comunicării informațiilor si lucrului cu publicul; cei care dețin afaceri ori se află in funcții de conducere, in cazul in care comunicarea cu terții nu a fost tocmai ideală in ultima perioadā ori contractele/documentele au fost afectate. Insă asta nu inseamnă că dacă nu vă incadrați in exemple nu sunteți atinşi de schimbările din sectorul casei 3.

In primul rând, este nevoie de o schimbare de atitudine față de viață si față de cei din jur!

Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s