Fecioară/Ascendent in Fecioară

semn de pământ, mutabil

Toate începuturile şi naşterile in viață stau sub semnul Focului. Prospețimea şi noul aparțin acestui element. Însă, intr-un moment esential, energia expansivă a focului va avea nevoie de structurare şi organizare penteu a fi utilă. Această infrânare necesară este datā de elementul Pământ. Trăim intr-o lume materială care ne impune tot felul de limitāri, insā activitatea pe Pământ solicitā un ritm mai lent pentru a putea gestiona mai bine majoritatea realitații materiale. Elementului Pământ nu-i place sa consume lucrurile prea repede sau să rămână fārā resurse inainte de vreme. Acest element stabil are nevoie de mai puține reîncărcări deoarece conservă forța vitală a focului in moduri inteligente si eficiente. De fapt, elementul nu este foarte “abil” in actiunile sale pe cat este de inzestrat cu bun simt. Toate zodiile de pământ constientizează in acelasi mod plin de respect limitarile inerente ale vietii. Focul poate refuza să accepte limitarile impuse, din cand in cand de viată, insă pământul tolerează această situatie evidentā si invata sa-si desfasoare activitatea bine in aceste conditii. Acesta depinde de fenomenele repititve, solide. Este clar ca acest element detine un rol cheie in disciplinele stiintifice pentru care capacitatile specifice precum mintea limpede, analize minutioase si spiritul obiectiv de observatie sunt indispensabile.

Zodiile de pământ se concentrează cu fermitate nivel palpabil de experiență si se riscā să presupunā ca acest univers tangibil este cel mai important, fiind cel care contureazā realitatea noastră fundamentalā- singurul de care ar trebui să depindem in totalitate. Orice altceva are mai putină valoare pe termen lung. Ei bine, putem vedea foarte repede cum această atitudine duce la o perspectivă ingustă, materialistă asupra potentialului vietii. Dacã se evită obtuzitatea şi inflexibilitatea, atunci pamantul devine un element minunat, inzestrat cu capacitatea de a scoate in evidentă potentialul mai profund al celorlalte elemente.

Pământul este simplu si practic ca o pereche “comodă” de pantofi. El este la fel de confortabil si de familiar ca un pulover vechi. Cel nascut sub semnul lui este apreciat drept o persoana demnă de incredere, modestă, pe care te poti baza. El se asigurā ca mare parte din lumea noastră obişnuită functionează punctual si organizat. Zodiile de pamant fac tot ceea ce le stă in putință sa țină haosul departe, in principal concepând si punand in aplicare reguli si regulamente care să asigure ordinea.

Imaginați-vă un pământ mutabil asemeni lutului olarului- este solid si oarecum greu, insă maleabil. Aceasta este Fecioară care, spre deosebire de Taur, este o zodie ce se adaptează la toate nevoile urgente impuse de cerințele din prezent. Viața cere adaptări constante care impun gândire rațională si bun simț. Fecioara abordează viața ca pe o indatorire ce constă in lucrări de intretinere la standarde ridicate, care necesită multă răbdare si planificare. Aceasta trebuie neapărat să aranjeze viața intr-o ordine funcțională. Doreste sa-si ocupe timpul găsind modalitati ingenioase de a depista si a rezolva problemele inainte sa se intâmple dezastrul.

Fecioara posedă pe de o parte, ceva din concentrarea stabilă si plină de răbdare a Taurului. O modalitate de a afla direct toate amănuntele unui lucru este ca, mai intai, sa-l examineze cu atenție. Această activitate prezintā un interes deosebit, deoarece adorā să demonteze lucrurile in multele lor componente legate intre ele, si apoi să studieze fiecare piesă cu atentie in timp ce invată modul in care respectiva piesă trebuie să funcționeze. Apoi studiază modul in care interactioneaza aceste piese pe măsură ce pune din nou totul la loc, sperând să refacă lucrurile in formula initială. Analistul invață de asemenea ce se poate intampla atunci când anumite piese nu interactionează asa cum trebuie si cum acest lucru poate duce la un derajament total. Fecioara este prima zodie care observă consecintele unei asemenea dizarmonii.

Dacă detaliile sunt atat de importante pentru a intelege modul in care functionează viata, mintea Fecioarei trebuie sa fie intotdeauna organizatā pentru a putea sa inlature partile neesentiale. Provocarea este de a invata sa nu devinā copleşitā de problemele lipsite de importantă. Agitându-se cu detalii mai putin importante se poate abate de la obiectivele principale si se poate trezi impotmolita in probleme irelevante care ii consumă timpul si energia. Astfel, una dintre marile lectii ale Fecioarei este selectivitatea in privinta lucrurilor asupra cãrora să se concentreze.

Inainte să apară Fecioara si sa facă o cercetare minuțioasă a zodiacului, toate cele 5 semne anterioare (Berbec-Leu) simteau ca dispuneau de o libertate neconditionatā pentru a se exprima in orice mod ar fi dorit. In mod evident, Fecioara le provoacā o anumite stare de nervozitate pentru faptul ca poartã cu ea peste tot un ghid propriu de tehnici garantate a imbunatati activitatea zilnica. Acesteia ii place să-si pastreze mintea ascutitā si se află intr-o cautare neobositā de informatie pertinentā  Va munci mult si chiar va suferi dacă este cazul pentru a invata cum sa facă lucrurile. Aceasta zodie crede ca stie modalitati mai bune de a face aproape orice si pe care este dispusa sa le predea si altora in vederea perfectionarii. Crede cu tărie ca actuala stare de fapt are nevoie de corectie imediată, inainte ca zodiacul sa poate merge in mod eficient mai departe. Urăşte sa vadā orice potential constructiv irosindu-se datorită lenei, ignorantei sau a lipsei de instruire si disciplină.

Tipologiile de Fecioară pretind că ele nu se enervează cu adevărat niciodată, ci doar se irită. Poate că asa este, insă aceasta are cateodată un mod suparator de a ne transmite avertismentele ei. Oamenii se pot simti certati de Fecioarā care intotdeauna pare sa aibă raspunsurile la orice, făcând-o sa pară “atotstiutoare”. Ea pleacă de la ideea ca se confrunta cu o lume incompetentā si nu are incredere ca ceilalti stiu despre ce vorbesc sau ce fac.

Fiecare zodie de foc este urmată de o zodie de pământ. Dacă zodiacul s-ar fi incheiat dupa Leu, am fi ars cu totii datorită activitatii continue, care duce la autoepuizare. Fecioara ii urmează Leului pentru a ne invata sa ne refacem energiile fizice, afective si mentale. Tot ceea ce se petrece in lumea ei trebuie sa fie moderat. Viata nu-si poate permite sa tina aprinse intotdeauna cele mai puternice lumini la intensitatea cea mai mare. Misiunea Fecioarei este de a regla diferitele sisteme ale organismului astfel incat niciunul dintre ele sa nu se uzeze inainte de vreme din cauza suprasolicitarii nesanatoase. Elementul pamant incearca intotdeauna sa ne invete sa ne oprim din ceea ce facem, daca respectiva activitate ne poate face rău.

Mercur este planeta tradițională a Fecioarei, insă aici este mai putin nelinistit decât in cazul Gemenilor. Influența pământului il ajutā să dobândeascā un caracter mai stabil si astfel se poate concentra mai bine, pe perioade mai lungi de timp. Are o capacitate extraordinară de adaptare la schimbare in mod practic, analizează lucrurile in mod logic inainte de a lua o decizie, este mult mai capabil să rețină informația cea mai relevantă, ceea ce nu se poate spune despre Mercur din Gemeni.

Este important sa fiți mai puťin critici cu propria persoană si cu altii, oricât de accentuată aveți zodia Fecioarei in harta natală.

☆Energia războinicul Marte se va concentra pe casa 8, sector in care veți duce “bătălii” in următoarele 6 luni – transformări interioare profunde; regenerare fizicã şi mentală; venituri adiacente (de exemplu o afacere pe lângă jobul principal, chirie, arendă); câştiguri obținute prin partenerul de viață, resursele acestuia, bani si bunuri avute in comun; câştiguri obtinute prin altii (cum ar fi clienti, plata unei pensii de intretinere, despagubiri etc) sexualitate; moşteniri; credite; taxe şi impozite; investitii; pierderi.

Fiți precauți in ceea ce priveşte gestionarea banilor si bunurilor avute, mai ales cele in comun cu un partener. Specific acestui aspect astrologic este imprumutul bancar. Inainte de a face investitii ori imprumuturi care vă depăsesc, aveți in vedere că nu este tocmai o perioadă bună economică la nivel global.
Este posibil să deveniți suspicioşi in următoarea perioadă, insă nu cădeți in extrema paranoiei. Acest tranzit vă poate inclina către a fi obsedati de ceva anume. Nu abuzați de pozitia pe care o aveți pentru a controla ori domina pe altii.

Pentru luptele care se duc in interior, este timpul să tăiați răul din rădăcini si să vă debarasați de tot ce nu vă aduce linişte. In cazul in care aveți o problemă de sănătate in următoarea jumatate de an, căutați, pe lângă o cauză medicală, si cauza emoțională a acesteia, casa 8 fiind si casa subconstientului.

Eclipsa si Luna Plinā din 5 iulie activează pentru voi casa 5, dar pune in lumină si casa opusă- 11. După 2 ani de activitate aici, aceasta este ultima eclipsă de pe axa 5-11, ceea ce indică că trebuie să terminați/împliniti ce ține de acest sector, ori să duceți la culminare.

casa 5– creativitate şi creație; pasiuni, talente, indemânāri care pot produce venit ori vă pot scoate in evidenťă; popularitate; strălucire; timp liber, vacanțā, petrecere; iubire; copii, fertilitate.

casa 11– proiecte; dorințe ambițioase; progres; organizații, grupuri şi prieteni cu care impărtăşiți cauze, aspirații şi idealuri comune; politică; public, clienți.

Succes !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s