Gemeni/ Ascendent Gemeni

 

semn mutabil, de aer

Focul poate fi unic in înflăcărarea sa in ceea ce priveşte interesele sale de scurtă duratā, in timp ce Pământul poate fi de-a dreptul fixat asupra obiectivelor sale pe termen lung. Însă toate zodiile de aer au nevoie de multă variație şi schimbare; acestea se ofilesc de prea multă monotonie sau ducând o viață liniară. Aerului nu-i place să se simtă atât de motivat precum încăpățânatul foc si nici nu este la fel de concentrat asupra indeplinirii unei sarcini, precum pãmântul. Aerul este evaziv si nu poate fi facut sã rămână pe loc multă vreme. Acesta nu este un element usor de ținut sub control. Işi imaginează viața ca pe o masā intr-un restaurant cu autoservire: încearcă un amestec de orice pare gustos, însā nu se indoapă cu nimic in mod special şi se satură prea repede. Viaťa este prea scurtă ca să nu-ți distribui atenția peste tot si prin aceasta sa profiti mental de deschiderea pe care o incurajează o asemenea diversitate.

Lucid şi vigilent, elementul aer este asociat cu capacitatea noastră de a gândi şi de a raționa. Este cel mai cerebral dintre elemente, cel care adoră să trăiască viața pe plan mental şi să genereze idei strălucite pe care să le împărtăşească lumii. Nefiind un mare amator al divagațiilor, Aerul pretinde ca exprimarea sa fie clară şi concisă. Este acel element din ciclu care se concentreazā foarte mult pe cauză şi efect: te loveşti cu capul de perete, amețeşti, leşini. Nu numai că o situație o influențează pe cealaltă, dar aparent poate fi insăşi cauza sau catalizatorul unei alte situatii. In esentă, asta observă Aerul in timp ce isi ia de zor notițe in minte despre felul in care pare să funcționeze viața.

Sub caracterul unui personaj care altminteri pare să fie o fire vioaie, curioasă, simpatică se ascunde un soi de răcealā. Câteodata inteligența aerului poate sā il facă să pară puțin smecher, tratând lucrurile cu superficialitate, dar prin natura sa nu este un element viclean. Ii este greu însă sa fie realist cu sine si cu ceilalti in ceea ce priveste reactiile spontane. Acest element mai degrabă analizeazā sentimentele altora decât să simtā pur şi simplu intensitatea acestora.

Aerul are talentul de a evalua rapid situatiile, observând micile miscări şi modificări-o trăsătură care se poate materializa fie intr-o capacitate de atenție deosebită, fie in neatenție, observată mai ales in cazul Gemenilor. Este inzestrat cu capacitate de analiză. Acest element ne ajută să cântărim cu grijă problemele complexe ale vieții înainte de a găsi soluții potrivite pentru a le rezolva. Ii plac abordările speculative, deşi acestea se pot asemăna cu jocurile de perspicacitate abstracte care nu au nicio finalitate utilă.

Atunci când explorează limitele indepărtate ale Universului si cand adună date astronomice care trebuie decodificate in mod sistematic de niste minti raționale, Aerul devine un instrument rafinizat pentru evaluare. Aici contează acuratețea, intrucât impresiile subiective pot conduce adesea la presupuneri eronate. Insă atunci când se foloseste un asemenea echipament mental de precizie, tăios ca laserul, pentru a sonda mecanisme psihologice ale fiintei umane, aerul dã greş. Este nevoie de o altă abordare pentru a percepe realitatea noastră interioară, atata vreme cat lumea inconştientului nostru nu are de-a face cu logica sau ratiunea si nici nu respectă timpul liniar. Nu suntem roboti programați să reactionăm in mod previzibil la stimuli precişi de fiecare dată.

Manifestând interes pentru faptul că sunt cel de-al treilea semn zodiacal, Gemenii au stiut exact cum să atragă atenția Universului si si-au făcut reclamā punând in aplicare propriul lor mic siretlic: gemenii vorbitori- două minti la pretul uneia singure 😄 Energia mentală impărtită in două, cu ambele parti stimulate in mod egal, dar indreptate in directii diferite. Fiind un semn mutabil de aer, zodia Gemeni este cea mai adaptabilă dintre toate. Aceasta este asemeni vântului care are chef să se joace si stârneşte curenti de aer care-si schimbă viteza si directia intr-o clipă, transformându-se brusc dintr-o briză blândă intr-o rafală de vânt violentă.

Lipsindu-i elanul si concentrarea necesare pentru a forta intr-o anumită directie, Gemenii nu urmează nici in curs clar de actiune. Energia mutabilă decide sa se abată de câteva ori in scop experimental, miscându-se sprinten, in zigzag, in diagonală sau in orice altă directie care ii permite sa observe viata din unghiuri diferite.

Atunci cand a aparut zodia Gemeni, taurul incepuse sa devină deja supărător de predictibil. Obiceiurile inrădăcinate, deşi conferă o anumită siguranta si stabilitate pana la un punct, devin in cele din urmă supărătoare din cauza lipsei de variație. Gemenii sunt dornici să se ridice in aer si sa-si desfacă aripile deasupra unui loc mărginit. Această zodie se va ridica de la sol pentru a putea observa un teritoriu mai intins, care oferă o perspectivă mai largă asupra lucrurilor.

Probabil această zodie a inceput să vorbească de una singură pentru a-si exersa arta conversației. Aşadar, Gemenii reprezintă prima zodie a dialogului social din astrologie. Entuziasmați si incântați de ideile lor inteligente, au tendinta de a vorbi prea mult şi de a monopoliza discuția. Aceştia devin prea stimulați de functionarea propriei minti active si atunci cand toate aceste lucruri sunt exprimate verbal, toti ceilalti se plictisesc pana la urmă.

Mintea lor flexibilă este unul dintre motivele pentru care gemenii rămân atat de tineri. Observă rapid cum un anumit lucru se poate lega de un altul in viată si isi pot petrece cu bucurie o viata intreagă observând şi realizând conexiuni.

Acesta este primul semn zodiacal a cărui reprezentare implică figuri umane, in locul animalelor. Gemenii ar fi putut să fie foarte bine reprezentarea a două coțofene, insă elementul uman aici este intenționat si incarcat de semnificație. Acesta sugerează că Gemenii simbolizează o serie de trăsături de caracter care sunt specifice numai oamenilor, chiar dacă toate creaturile din Univers au modalitati de a comunica intre ele. De asemenea, ceea ce aduc Gemenii in plus procesului de comunicare, ceva mai important decat mormăituri, fluierături si semnale ale trupului, este capacitatea de a raționa.

Gemenii ne invață sa studiem rezultatul actiunilor altora si apoi sa invatam din experienta lor. Sunt mereu curioşi să afle cum functionează lucrurile, atât timp cât amănuntele aferente nu devin solicitante. Gemenilor nu le place să caute in profunzimea lucrurilor si ar prefera, in schimb, ca motivatiile umane sa fie exprimate deschis, in mod cât mai clar. Acestia doresc definitii clar formulate, lipsite de ambiguitate. Emotivitatea poate deveni sufocantă pentru ei, iar Aerul are nevoie se spatiu pentru a respira.

“Să dăm răspunsuri scurte si la obiect, deoarece avem multe de analizat” recomandă gemenii.

Au nevoie de miscare si se bucură de schimbări de decor, acestea fiind esentiale pentru starea lor de bine. Călătoria le da acestora posibilitatea de a demonstra că diversitatea umană este prezentă intr-o lume a diferentelor. Cu cát se aventurează mai departe de casã, cu atât mai altfel par lucrurile.

Această zodie ne invață că viața nu doreşte să fie prinsă in rutină, că trebuie să profităm de oportunitățile pe care ni le oferă prezentul, să ne adaptăm frecvent la schimbare, sā fim entuziaşti şi să nu ne lăsăm copleşiți de trecut.

Mercur este planeta asociată zodiei, cu care are in comun anumite trăsături: agerimea mintii, reactii rapide, neliniste, curiozitate si nevoia de a fi in mişcare. Probabil că gemenii sunt mai flexibili decat Mercur, mult prea schimbători pentru o planetă mai degrabă capabilă să studieze şi nu doar să scaneze tot ce prezintă interes.

☆In iulie, datorită Lunii pline si eclipsei, atenția se va concentra asupra casei 8 : –transformări interioare profunde; regenerare fizicã şi mentală; venituri adiacente (de exemplu o afacere pe lângă jobul principal, chirie, arendă); câştiguri obținute prin partenerului de viață, resursele acestuia; castiguri obtinute prin altii(cum ar fi clienti ori pensie de intretinere etc) moşteniri; credite; taxe şi impozite.

Unele capitole in legătură cu cele mentionate se vor incheia, in timp ce altele se vor deschide. De exemplu, dacă ati pierdut clienti veți găsi o nouă modalitate de a atrage, insă nu pe aceeaşi nişă. Aici intervine schimbarea!

Casa 8 este un sector cu simbolistică si profunzime aparte, pe lângă semnificația materială. Saturn s-a tot plimbat inainte si inapoi in ultimii 2 ani, urmând ca acum să vină pentru ultima dată in acest sector, până in decembrie. Acesta vă arată incă o dată unde anume aveți un blocaj emoțional pe care trebuie să il rezolvați printr-o formă de terapie. Această incărcătură emoțională, frământare sufletească trebuie neapărat eliberată deoarece riscă să blocheze sectorul opus, cel al banilor proveniti din muncă proprie, al resurselor de care dispuneți pentru a produce venit (casa astrologicā 2 opusă casei 8). De asemenea, este momentul să nu mai fiți dependenți de resursele si castigurile altora(dependenti de casa 8).

Războinicul Marte in casa 11 vă va ambiționa să indepărtați toate obstacolele din drumul vostru pentru a vă atinge țelurile. Veți avea determinarea să lucrați pentru ceea ce până acum parea doar un vis, un proiect prăfuit prin sertarele minții. Rezultatul depinde de cât de curajoşi veți fi.
In următoarele 6 luni astrele vă vor oferi sprijin prin diverse persoane pe care vi le vor scoate in cale.

Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s