Taur/ascendent Taur

semn fix, de pământ

Toate începuturile şi naşterile in viață stau sub semnul Focului. Prospețimea şi noul aparțin acestui element. Însă, intr-un moment esential, energia expansivă a focului va avea nevoie de structurare şi organizare penteu a fi utilă. Această infrânare necesară este datā de elementul Pământ.

Trăim intr-o lume materială care ne impune tot felul de limitāri, insā activitatea pe Pământ solicitā un ritm mai lent pentru a putea gestiona mai bine majoritatea realitații materiale. Elementului Pământ nu-i place sa consume lucrurile prea repede sau să rămână fārā resurse inainte de vreme. Acest element stabil are nevoie de mai puține reîncărcări deoarece conservă forța vitală a focului in moduri inteligente si eficiente. De fapt, elementul nu este foarte “abil” in actiunile sale pe cat este de inzestrat cu bun simt. Toate zodiile de pământ constientizează in acelasi mod plin de respect limitarile inerente ale vietii. Focul poate refuza să accepte limitarile impuse, din cand in cand de viată, insă pământul tolerează această situatie evidentā si invata sa-si desfasoare activitatea bine in aceste conditii. Acesta depinde de fenomenele repititve, solide. Este clar ca acest element detine un rol cheie in disciplinele stiintifice pentru care capacitatile specifice precum mintea limpede, analize minutioase si spiritul obiectiv de observatie sunt indispensabile.

Zodiile de pământ se concentrează cu fermitate nivel palpabil de experiență si se riscā să presupunā ca acest univers tangibil este cel mai important, fiind cel care contureazā realitatea noastră fundamentalā- singurul de care ar trebui să depindem in totalitate. Orice altceva are mai putină valoare pe termen lung. Ei bine, putem vedea foarte repede cum această atitudine duce la o perspectivă ingustă, materialistă asupra potentialului vietii. Dacã se evită obtuzitatea şi inflexibilitatea, atunci pamantul devine un element minunat, inzestrat cu capacitatea de a scoate in evidentă potentialul mai profund al celorlalte elemente.

Pământul este simplu si practic ca o pereche “comodă” de pantofi. El este la fel de confortabil si de familiar ca un pulover vechi. Cel nascut sub semnul lui este apreciat drept o persoana demnă de incredere, modestă, pe care te poti baza. El se asigurā ca mare parte din lumea noastră obişnuită functionează punctual si organizat. Zodiile de pamant fac tot ceea ce le stă in putință sa țină haosul departe, in principal concepând si punand in aplicare reguli si regulamente care să asigure ordinea.

Dacă Taurul pare lent sau leneş in a acționa, aceasta se datorează faptului ca adesea, asteapta in mod inconstient momentul potrivit in care sa-si canalizeze energiile. Taurul are o capacitate de sincronizare practicā in cele mai multe chestiuni lumeşti, in special atunci cand trebuie sa incheie afaceri profitabile. Există o mare diferentā intre a astepta pentru a profita de cel mai bun moment si imobilismul pur- refuzul de a se implica pentru motive mai putin importante. Taurul se poate adânci in universurile sale familiare, reprezentate de tabieturi si de rutină până cand riscă sā devină prizonierul acestora. Acesta este momentul in care fixitatea interioară a taurului se transformă in stagnare.

O parte din nevoia de confort provine din capacitatea sa de a primi placeri senzoriale din jurul său. Atingând, gustând, auzind, mirosind si văzând- toate aceste simturi il ajutā sa pretuiască viata la nivel fizic, elementar.

Impreunā cu instinctul protector al Taurului de a izola, apare si o inclinatie blandă spre liniste. Această zodie are un talent innascut pentru a linisti. Are, de asemenea, un efect calmant asupra mediului inconjurator. Deşi la suprafatā Taurul poate parea relaxat si linistit, din pacate poate pur si simplu sa vegeteze. Asemenea persoane trebuie sa accepte a face chiar si schimbari moderate care sa le aducă energie proaspătă(motiv intemeiat pentru care gemenii urmează taurului-acestia nu ne vor lasa nicioadata sa ne impotmolim in rutina lipsita de sens).

Principalul obiectiv al acestui semn zodiacal este de a-si stabiliza situatia construind cu atentie, pas cu pas, cadre de securitate care sa dureze pentru totdeauna. Taurul este foarte muncitor si nu caută doar placerea. Acesta are curajul si concentrarea necesare pentru a trudi apăsat. Taurul refuzã sa abandoneze oricr proiect pana cand nu se termină totul in mod satisfăcător. De asemenea, nu va lucra neglijent sau superficial.

Un aspect critic referitor la Taur vizeazã cultul propriei valori. Autoaprecierea este un lucru pe care acesta are nevoie să-l controleze pe deplin, ca pe orice alt lucru din viata sa. Atât berbecul, cat si taurul indepărtează in mod instinctiv influența celorlalți, percepând-o ca interferând cu dorința lor de a se concentra asupra propriei persoane.

Deşi nu este asa intuitiv precum săgetătorul, vărsătorul sau pestii, Taurul poate sa isi dea seama instinctiv cand ceva nu este in regulă. Dacă acesta are o presimtire in legatură cu ceva, nu va avea rabdare sa o evalueze, el n-are nevoie nici macar sa stie de ce simte acel ceva. Reactioneaza bazandu-se pe ce simte. Acest lucru poate duce la simpatii si antipatii imediate in ceea ce priveste oamenii si lucrurile. Dupã ce si-a creat in minte imaginea despre ceva sau cineva, nu va fi convins sa si schimbe parerea si sa accepte vreo dovada nouă care sa demonstreze contrariul. Acesta ramane la primele sale impresii.

Atributele reprezinta trei modalități de clasificare a fluxului de energie: cardinal, fix şi mutabil. Taurul este un semn fix şi abordează viata intr-o manieră mai metodică, mai organizată. Are nevoie sa simta ca poate controla ceea ce ii se intamplă decât sa fie luate de valul unor activitati captivante. Atunci când se aplică energie fixă, se obtine stabilitate.

☆In iulie, planeta voastră guvernatoare, Venus, îşi reia mersul direct, deblocând energia casei 2(casa banilor, valorilor, veniturilor provenite din muncă, resurse capabile sa producă venit). Cele 5 simțuri vor fi “reactivate” iar in curánd veți avea şi resurse pentru a face asta. De exemplu, veți simți nevoia de a vă cumpăra haine, parfumuri, de a mânca intr-un loc select sau a vă satisface o poftă anume, de a merge intr-o vacanță mai “pretențioasă”, nu doar o escapadă intr-un loc comod.

Datorită Lunii Pline şi eclipsei din data de 5 iulie atenția se concentrează asupra casei 9: filosofie de viață, principii morale; realizări; invățământ superior; religie, spiritualitate; justiție; străinătate; alte culturi; călătorii lungi; explorare. In acest sector pot interveni schimbări interne precum schimbarea filosofiei de viață, a crezului personal, a modului in care vedeți lucrurile, redefinirea noțiunii de valoare, conştientizarea bruscă a unor adevăruri. Puteți să incheiați cu succes in această perioadā o formă de invãțământ superior ori să incepeți una. Legăturile cu străinătatea se pot interpreta prin călătorii-vacanțā(ceea ce este mai dificil momentan), prin contracte de muncă sau contracte cu parteneri străini, schimbarea domiciliului ori revenirea in țară, plecarea la studii, aplicarea pentru şedere ori pentru cetățenie, contracte de afaceri internaționale, relații cu persoane care provin unor alte culturi.

Focul lui Marte işi va face simtită prezența pe casa 12, de unde va scoate la suprafață frici mai vechi, amintiri şi emoții pe care le-ați blocat, tot ce a fost “aruncat” in subconştient. Poate aşa veți intelege mai bine de unde provine un anumit tipar comportamental, rezolvându-vā astfel problemele care tind să se repete. Chiar daca este foarte probabil sā simțiți energia marțiană precum o intensă luptă internă, nu và opuneťi acesteia şi nici nu o blocați. Permiteți-i să indice punctele sensibile, vulnerabilitatea, partea ascunsă a voastrā. Numai aşa vă puteți intelege, accepta şi imbunătăți (pentru a renaşte din propria cenuşa, pasărea pheonix trebuie întâi să ardă).
Marte vă va da puterea de a lupta cu proprii demoni, gânduri care vă macină, vicii (un moment bun pentru a renunța la ele, oricare ar fi acestea : tigari, alcool, diferite substante-fie cã vorbim de droguri ori medicamente, mancare nesănătoasă etc).

Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s