Berbec/ascendent

Semn cardinal, de foc

Elementul Foc deschide in mod indreptățit zodiacul cu energicul Berbec, deoarece acest element simbolizează impulsul vital de dincolo de “dorinta de a fi” care impulsionează orice activitate. Viața inseamnă mişcare iar focul ațâță nevoia noastră fundamentală de mişcare. Prospețimea şi noul aparțin acestui element.
Focul este asociat cu “acțiunea” mai degrabā decât cu gandirea sau reflecția. Deşi nu este foarte bine organizat, rațional sau chiar atent cu ceilalți, focul ne motivează sa intreprindem actiuni rapide, hotărâte, aici si acum.

Până nu demult, universul arhetipal al focului era reprezentat exclusiv de domeniul compartamentului traditional masculin. Focul este un element combativ, gata să atace orice încearcā sa se impotrivească energiei sale sau să-i stea in cale. Aplicat la scarā largă, acest lucru se transformă intr-un război, o dramă colectivā in care bărbații, analizând din perspectivă istorică, au dezlănțuit mânia potențială a focului angajându-se in forme de violentā la nivel mondial. Mulťi barbati din zilele noastre isi dezlantuie focul practicand sport, făcând cuceriri pe plan sentimental, vânând sau implicandu-se in diferite activitati care presupun un risc fizic. Astăzi, femeile invată direct de la sursā cā este benefic din punct de vedere psihologic si fizic să aibă si sã exprime in mod deschis ceea ce reprezintā focul: capacitatea noastră umană de a trece cu curaj prin viață. Din ce in ce mai multe femei isi desfasoara activitatea in domenii dominate de barbati precum boxul, fotbalul, halterele. Multe femei conduc afaceri importante in lumea corporațiilor şi işi asumă functii politice inalte.

Nou-născuții vin pe lume etalându-si deja pornirile naturale şi necenzurate ale Focului- acestia se dezlănțuie in plansete nestăpânite şi nervoase ca expresie imediată a existentei lor, pretinzând parcă “sunt viu si sunt aici, ocupa-te de nevoile mele acum!”. Aşadar, asteptati-vă ca Focul să fie extrem de concentrat asupra propriei persoane si preocupat de satisfacerea propriilor dorinte in primul rand, inainte de toate. Zodiile Berbec si Leu au fost mult acuzate de acest lucru, insă Săgetătorul mai putin.

Focului ii este greu sa se plece in fața dispozițiilor altora. Acesta nu va respecta niciodată orbeşte o serie de reguli de comportament, mai ales atunci cánd se dovedesc a fi sufocante. Avem nevoie de foc inauntrul nostru să ne dea indrazneala de a aborda lumea in mod energic si cu pasiune.

Nimic nu stagnează in lumea Berbecului – ori ii place, ori nu-i place ceva, va face un anumit lucru sau nu-l va face! Este un tip de decizie instantanee, care ocoleşte cu grijă evaluarea analitică. Ca un glonte, Berbecul se proiectează in lumea sa imediatā, pentru a realiza cat mai bine ceea ce isi propune. Modul in care această zodie aplică forța sa brută, necizelată, devine marea lectie pe care trebuie s-o invete. Viata il va invăța pe Berbec ca nu poate trai sau actiona numai pentru el insusi, dar nici nu-i va permite ca altii sa-i domine viața. O preocupare majoră pentru aceastā zodie este sa-si dezvolte un simt dinamic al identitatii personale.

O imagine clasică a Berbecului este cea a razboinicului vopsit se sus pana jos cu vopsea rosie si inarmat cu sulite, săbii, strigate asurzitoare de lupta sau orice altceva este necesar pentru a arăta si a parea inspaimantator si periculos. In viata reală berbecul nu este deloc atat de furios si gata de luptă.
Ceea ce il face să vadă roşu in fata ochilor este sa nu fie lăsat să actioneze imediat in legatură cu ceva, când el este foarte pregătit. Când energia Berbecului este blocatā de ceilalti, instinctul sau il indeamna sa zgarie si sa muşte. Deşi este adevărat ca Berbecul e cateodata la fel de iritat ca o viespe inchisa de cealalta parte a ferestrei, acesta nu ramane furios pt mult timp. Acesta poate face o scenă extrem de zgomotoasă atunci cand este enervat, insa dupa ce s-a descarcat suficient nu se mai ambalează.

Berbecul are nevoie să-şi dezvolte propria identitate punându-si amprenta individualitatii sale pe tot ceea ce face. Acesta doreste sa fie lasat in pace pentru a-si descoperi fortele in felul său. Acest lucru devine critic pentru acele tipologii puternice de Berbec, care au crescut in familii unde nu li se permitea sa fie pur si simplu ei insisi. De vreme ce inclinatia fireascā a Berbecului este sa incalce regulile, reprezintă o provocare incercarea de a se conforma standardului de conduita asteptat din partea tuturor. Mai tarziu, cand dobândim mai multă independentā, energiile noastre de Berbec ne vor face circumspecti cu privire la cat de mult lăsăm lumea sa ne tină sub control. Nu vrem sa simtim că apartinem nimănui care ar avea ulterior forța de a ne dicta miscarile si de a lua decizii in locul nostru.

Intr-adevăr, avem nevoie de curaj pentru a fi noi insine, asa cum o face Berbecul, intr-o lume in care suntem recompensati daca devenim ceea ce vor altii sa devenim, cu privire la statutul nostru in societate.

Marte este planeta asociată zodiei Berbecului. Atât planeta, cât şi zodia sunt incăpățânate atunci când acționează, insă Marte este mai abil in a-si satisface dorintele, decis sa reusească cu orice pret, in timp ce Berbecul este gata sa treacă la ceva nou inainte de a finaliza ceea ce, odată, incepuse cu atata elan.

Atributele reprezinta trei modalități de clasificare a fluxului de energie: cardinal, fix şi mutabil. Berbecul este un semn cardinal, un aspect de tipul “Dați-vă la o parte că vin!”.

☆Începând cu luna iulie, pentru voi următoarele 6 luni sunt de foc. Veți beneficia de toată sustinerea războinicului Marte care se va afla in semnul vostru pentru prima dată in ultimii 2 ani şi care vă va da putere pentru a obtine ceea ce vā doriți. Motivația, ambiția şi curajul vor fi la cote inalte. Dacă până acum v-ați aflat intr-un fel de umbră, acesta este momentul in care vă faceți văzuți şi auziți.

Datorită Lunii Pline si a eclipsei din data de 5 iulie, atenția se concentrează pe casa 10– carieră si statut social; ascensiune; realizare socială; imagine publicã; autorități; figură paternă; legături cu persoane cu autoritate superioară vouă.

Saturn retrogradează tot aici, cerând de la voi restructurarea acestui sector. Este necesar ca in urmatoarele 6 luni să rezolvați tot ce ține de casa 10: posibilitatea unui nou loc de muncă ori schimbarea termenilor celui pe care deja il aveți; reorientare in carieră, un nou proiect ori finalizarea a ceea ce se află deja in curs; lămurirea unei situatii cu o persoană cu autoritate superioară, cum ar fi şef/director. Aflată in opozitie cu casa 4, este posibil ca acasă să intervină unele schimbări in legătură cu ceea ce restructurați pe 10 : de exemplu, acceptarea unui job sau unui proiect necesită să vă mutați intr-un loc nou.

Cu Soarele si Mercur pe casa căminului avem indicatorul unor modificări ce țin de acesta. Poate că renovați, poate vă rezolvați niste probleme mai vechi ce țin de casă ori poate doriti sa vindeti/cumparati/inchiriati/mutați. Până la mijlocul lunii iulie este posibil să intâmpinați unele dificultăți in legătură cu proprietãți pe care le detineti, case, contracte. De asemenea, există posibilitatea unor tensiuni şi discutii cu anumiti membri ai familiei.

Venus vă va sprijini până in august in cazul in care doriți să urmați anumite cursuri (calificare, avansare, o nouă meserie), să invatați ceva nou fie din pasiune, fie de nevoie, să redefiniți noțiunea de valoare din viața voastrā.

Important este să stabiliți ce anume nu vă mai este de folos, ce capitole incheiați şi unde doriți să ajungeți. Lăsați trecutul in trecut fiindcă voi, Berbecii, aveți puterea asta nativă. Sunteți inițiatorii zodiacului iar acum veți fi şi mai puternici cu Marte prezent in propriul semn. Veți avea multă treabă lunile următoare.

Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s