Venus retrograd in Gemeni 13 mai – 25 iunie

Astronomie: Planeta Venus este situată a doua de la Soare. Nu are nici un satelit iar diametrul său este aproape egal cu al Terrei. Anul venusian durează 225 zile terestre, o zi venusiană fiind mai mare decât anul datorită mişcării de rotație lente in jurul propriei axe(243 de zile). In timp ce planetele sistemului solar orbiteaza in jurul Soarelui si propriei axe in sens invers acelor de ceasornic, Venus orbiteaza “normal” in jurul Soarelui insă in sensul acelor de ceasornic in jurul propriei axe(mişcare orară).

Mitologie romană: Zeița dragostei şi a frumuseții este fiica lui Uranus, născută din spuma mării (aphros- asociată zeitei Afrodita a grecilor). In semn de mulțumire pentru trăsnetele făurite, Jupiter i-a dat-o de soție lui Vulcan, zeul focului si a prelucrării metalelor. Considerat cel mai urât dintre zei, cu o infirmitate dobândită atunci când Jupiter l-a aruncat din Olimp, frumoasa Venus l-a înşelat pe acesta cu mai mulți zei printre care Marte şi Mercur, legături din care au rezultat urmaşi. Din relația cu muritorul Anchises a rezultat Aeneas, intemeietorul mitic al cetății Lavinium, aflată la originea Romei (Romulus si Remus- descendenți ai lui Aeneas).

Astrologie: Guvernează zodiile Taur şi Balanță, casele II şi VII. Este asociată artei, talentului artistic, bunului gust, lucrurilor frumoase, armoniei, diplomației, iubirii, valorilor dar şi a capacității de a le valorifica, banilor, plăcerilor(cum ce e prea mult strică, poate indica extravaganta, excesul ori lenea).

Atunci când o planetă, in cazul de față Venus, se află in mişcare aparent retrogradă, întâmpinăm dificultăți in a manifesta energia specifică acesteia. De aceea indicat ar fi ca in perioada 13 mai- 25 iunie să revizuim sectorul guvernat de Venus, găsind soluții pentru a debloca energia şi a o folosi in beneficiul nostru din momentul in care mişcarea revine directă.
Venus se află in semnul de aer al Gemenilor, setând ca nevoie a momentului libertatea. Dorim să socializăm, comunicăm, să achiziționăm, să facem anumite schimbări in case dar şi fizice, pentru a ne simți mai bine cu noi înşine. Retrogradarea nu este tocmai un moment bun pentru intervenții estetice, de aceea sfatuiesc doamnele să se limiteze la coafor şi tratamente corporale uşoare( zile benefice rămase tăierii părului in luna mai : 20, 23, 24 şi cele cuprinse intre 27 mai-1iunie inclusiv ).
Retrogradarea poate aduce in atenție o relație mai veche. De obicei acest lucru se intâmplă atunci cánd au rămas lucruri neclarificate, nu are rost să vă inhămați din nou la căruța care v-a lăsat in drum. O altă tendință in ale iubirii ar fi sã credem că de partea cealaltă iarba e mai verde, aşa că aveți grijă cu “jucatul la două capete” in dualul semn al Gemenilor. Este mult mai uşor ca totul să iasă la suprafață in această perioadă.
Carantina a fost dificilă pentru multe cupluri iar Venus chiar nu ajută acum, din contră, exagerează puțin cu dorința de libertate, însă gândiți-vă bine inainte de a lua decizia incheierii unei relații. Comunicați mai mult şi incercați să vă intelegeți unul pe celălalt.

Revizuiți noțiunea de valoare şi modul in care puteți valorifica talente/indemânãri. Nu cheltuiți inutil in această perioadă, nu faceți credite, ci investiți pentru un viitor mai bun (cursuri de formare, aparatură/ustensile pentru afacere, doar lucruri esențiale de pe urma cărora puteți obține venit).

Vorbiți mai mult, scrieți, ascultați muzică, dansați, construiți un plan financiar ori de afaceri folosindu-vā de raționamentul tipic Gemenilor, reevaluați, reinventaťi, setați obiective in raport cu ceea ce considerați cã vă defineşte.

Fiți autentici !

Succes !

Screenshot_20200513-085912_Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s