5 mai – Schimbarea axei de destin

Nodurile lunare sunt punctele in care orbita Lunii intersectează planul ecliptic, dispuse la 180° distantă.

lunar-nodes
In astrologie, axa zodiilor opuse pe care acestea o formează este considerată axa de destin, in care Nodul Sud ne vorbeste despre bagajul karmic iar Nodul Nord despre directia/misiunea actuală.

Astăzi, axa destinului se mută pe Gemeni-Săgetător, după un 1 an si jumătate de tranzit pe axa Rac-Capricorn.

Dacă tragem linie, inainte de a porni pe un nou drum, ce am invățat de la cele două semne? Structurile pe care le credeam bine construite se pot dārâma, munca si implinirile profesionale(capricorn) pot fi date la o parte, insemnând mai nimic in situatia exceptională de carantină in care ne aflăm. Ne-au rămas căminul, familia si persoanele iubite (rac). “Eu” s-a transformat in “noi”. Mulți se intorc la origini, la casa parintească, în țară, la pământul natal (rac). Capricorn a ținut să demonstreze că poate, însă Racul ne invată că viața este mai simplă atunci când nu trăim pentru a demonstra altora capacitățile noastre. Locul nostru este in propria viață, fiecare in pătrățica lui, pentru familia şi căminul lui – aceasta ar fi ultima lectie a destinului in Rac.

Astăzi schimbăm axa pentru următoarele 18 luni: Gemeni-Săgetător. Deoarece sunt două semne mutabile, simbolizează, inainte de toate, adaptare. Urmează partea in care ne vom adapta noului mod de viață si noilor reguli sociale.

Cu Nodul Sud in Săgetător -călătorii peste granițe, explorarea diverselor culturi, libertate, idealuri inalte, studii superioare – va trebui să renunțăm o perioadă la acestea pentru a împlini Nodul Nord in Gemeni- călătorii scurte/locale, comunicare de bază, socializare cu persoane din proximitate(colegi munca, vecini), cursuri de pregatire profesională, de deprindere a unor aptitudini practice.

Când ne mai ia valul cu visele mãrețe ale Săgetătorului trebuie să ne gândim imediat la practicul geamãn. Urmează o perioadã in care trebuie sã fim practici şi productivi, altfel vom privi cât e ziua de lungă la diploma de pe perete. Adaptați-vă oricărei situații, reinventați-vă de câte ori este nevoie, incercați orice plan până la epuizare. Comunicați deschis, vorbiți şi ascultați. Imbunătăți relatiile cu cei din jur dar şi pe voi inşivă. Nu mintiți, nu ascundeți, nu bârfiți şi nu săpați groapa altuia. Combinatia elementului aer (cuvântul) cu sãpãtura plutoniană vã va arunca intr-o groapã mult mai mare. Nu vã lãsați manipulați de surse media, nu credeți (in general) cu usurinta in cuvintele cuiva, analizați cu atentie ce informații primiti dar şi ce “dați din casă”. Nu trebuie sã devenim paranoici, datoria karmicã fiind de a comunica si a ne conecta unii cu ceilalťi, insă am jigni semnul Gemenilor dacă nu am şi gândi inainte.

Trebuie să tăiem din elanul Săgetătorului in implinirea marelui ideal şi să ne concentrăm, pentru o perioadă, pe o existență mai simplă, mai logică, mai practică. Săgetătorul este un concert la Viena, pe când geamănul petrecerea de apartament. Este important sã intelegem că anumite drepturi vor continua să ne fie ingradite, de aceea este esentială ADAPTAREA la un stil de viată mai simplu, la noi reguli sociale si la un nou mod de gândire. Atât timp cât planetele grele continuã sa-si facă efectul in Capricorn, trebuie să ne supunem oricăror hotarari si decizii. Trăim in societate, iar aceasta a avut si va avea mereu reguli.

Gemenii, element aer – guvernează pot zice chiar aerul propriu zis/spațiul cu tot ce existā sau se deplaseazā in el (de la virusuri la avioane, sateliti, rachete); guverneazā comunicarea, mijloacele de transport, informatia, massmedia; corpul fizic- caile respiratorii superioare si plămânii. Citind printre randuri ne putem da seama de impactul social al acestei pandemii. Nu numai ca nu va trece prea curând, ci va revoluționa anumite segmente menționate deja(noi moduri de comunicare, de conexiune, de livrare a informatiei, de transport etc; poate afecta dreptul la liberă exprimare- cenzură).

Luna mai este o lună incărcată de evenimente astrologice :
-4 planete retrogradează: Jupiter, Pluto, Saturn, Venus
-Mercur, Marte schimbã semnul, la fel si axa de destin
-Joi avem o emoțională Lună Plină in Scorpion, care poate scoate la iveală secrete ori emoții bine ascunse.

Trăim vremuri istorice in evoluția planetei! Vă doresc răbdare şi luminã in suflet şi in minte ! 🙏

Screenshot_20200505-192900_Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s