Noua eră astrologică

Ca de fiecare dată, doresc să vă ofer un material bine documentat, cu ajutorul căruia să priviți evenimentele cotidiene din perspectivă astrologică, ştiință care ne ajută de mii de ani să observăm şi să ințelegem ciclurile existenței noastre pe Pământ.

Începând cu data de 6 decembrie 2019 işi face efectul marea conjuncție Saturn-Pluto, având ca punctul culminant 12 ianuarie, cu o durată de câteva luni. Încă ne aflăm in această conjuncție (5°orb), unde s-a alăturat Jupiter şi Marte.

Pentru a ințelege mai bine semnificația participării fiecărei planete la evenimentele prezente:
-Saturn ( marele invățător, tatăl, zeul timpului, asociat structurilor guvernamentale, ordinei şi disciplinei)
-Pluto ( Hades, fiul lui Saturn- zeul lumii nevăzute, asociat politicii, puterii elitelor, celor care conduc din umbrā, resurselor pământului, distrugerii structurilor, mortii şi reinvierii, reconstruirii din propria cenusă)
-Jupiter (zeul tuturor zeilor, fiul lui Saturn- efect: expansiune)
-Marte ( zeul războiului – efect : inflamare-de orice natură, inclusiv fizicā, conflict, răzvrătire, violență)

La sfârşitul anului trecut v-am vorbit despre noua eră in care păşim datorită conjuncției acestor două planete lente, prezentând efectele pe termen lung dar şi diverse evenimente istorice. Doresc ca de această dată să le prezint pe larg pentru a ne face o idee despre cum pozitiile astrale influențează viața noastră actualā.

Nu mă intorc prea departe in timp, incepem cu anul 1518 :
-reforma luterană- Martin Luther a expus corupția din Biserica Catolică, dezvăluind toate secretele in cele 95 de Teze, care a condus la o nouă organizare a bisericii, dar si o divizare, apărând astfel noi instituții (biserica reformată calvinistã, anabaptistă, anglicană)
-Franța se lupta cu o plagă nemaintâlnită in istorie, care ii determina pe oameni să aibă un comportament bizar, dansând fară a se opri, a manca sau a bea apă, până in momentul in care cādeau morți.
-regele Charles I al Spaniei a semnat cu Portugalia, autorizând trimiterea navelor cu sclavi africani in America, eveniment ce a marcat inceputul a sute de ani de sclavie

Alte perioade marcate de intalnirea celor două planete, indiferent ca vorbim de conjunctie, cuadratură sau opozitie :
-sfarsitul anilor 1700 : se incheie epoca medievală târzie; are loc revoluția franceză care a accelerat la nivel european si global ascensiunea republicilor și instaurarea democrațiilor.
-revoluțiile de la 1848; perioada industrializării
1883– se formează alianțe globale care se vor dezvălui in momentul izbucnirii razboiului mondial
1914 -criza economică care a inchis bursa din Londra pentru 5 luni iar pe cea din Sua pentru 4; inceputul primului război mondial
1947– sfârşitul celui de-al doilea, prin care s-au pus bazele economiei moderne dar si a Fondului Monetar Internațional.

Ajungem în era tehnologiei, la conjunctia din anul 1982 cánd apare internetul aşa cum il stim astăzi, urmând ca la cateva luni distantă sa fie accesate primele site-uri. Primul computer pus în vânzare – Commodore 64

Tranzitul lui Pluto in Capricorn incepe odată cu marea recesiune din 2008 şi se termină in 2023. Atunci când se va “termina” şi epoca pe care o cunoaştem acum. Ne aflăm in plin proces de “facere”, conjuncția cu Saturn inainte de schimbarea semnului reprezentând 3 ani de travaliu.

Ştim cu totii evenimentele incepând cu primele ore ale noului an, de la declaratii de razboi, incendii in care au murit 1 miliard de animale, tensiuni din cauza petrolului, bursa prăbuşita, isterie pe tema incalzirii globale etc. Însă in acest moment omenirea se confruntă cu ceea ce o va schimba pentru totdeauna: corona virus.

Distrugerea plutoniană a fost necesară intr-o societate in continuă miscare, intr-un continuu consum. Planeta avea nevoie de o gură de aer şi de puțină linişte. Acum lumea noastră s-a oprit in loc. Tările s-au inchis. Oamenii stau in case. Aceasta este restricția impusă de Saturn (care guvernează structurile de stat, de ordine; zeul timpului) aflat in Capricorn. Acesta este momentul in care trebuie sa fim disciplinați şi să ne supunem regulilor. Această restrictie nu va fi ridicată prea curând.”Distanțarea socială” este o amprentã saturniană care ne indică că timpurile se schimbă. Că avem nevoie de o nouă ordine mondială, cu noi interese si priorități. Aşa cum am enumerat apusul atâtor epoci, tot asa suntem pe cale de a incheia una.

La articolul despre Uranus in Taur unde am menționat criptomonedele, inteligenta artificială, trecerea in online, o nouă formă de energie şi combustibil, mi s-a spus că este poate prea devreme pentru asta. Că Pământul nu se poate adapta in asa putin timp – vorbim de 7 ani incepând din 2019. Priviti acum, la doar cateva luni, cum elevii fac scoală online, parintii muncesc de acasă, mancarea se comandă prin aplicații fiindcă restaurantele sunt inchise, facturile, taxele si impozitele se plătesc pe net, granitele s-au inchis, avioanele sunt la sol, pe cei dragi rămaşi in alte tări ii mai vedem doar video, scoatem cat mai multi bani de la “saltea”cheltuind astfel cashul pentru aprovizionare, până si mersul la teatru s-a transformat intr-o activitate online (Teatrul Bulandra). Exemplele pot continua.

Chiar daca multi dintre noi deja desfăsuram astfel de activitati, nu toată lumea era pregătită de a se muta in mediul virtual. In acest moment este singura opțiune.

Aşa cum la revoluția tehnologică maşinăriile au inlocuit oamenii, aşa urmează sa fim inlocuiți in unele domenii si ajutati in altele de roboți programați să gândească pentru sau in locul nostru AI-inteligentă artificialā-

Banii cash vor dispărea in viitor, pe de o parte fiind fortati sa cheltuim pentru aprovizionare in perioade de criză, cum este această pandemie, iar pe de altă parte vom renunta din vointă proprie, stresați de acum inainte de ideea răspândirii oricărui virus. Vom plăti tot mai des direct cu telefonul, prin scanare, chiar şi cardurile devenind istorie(China a ars milioane de bacnote pentru a impiedica raspandirea covid-ului).Monedele electronice si criptomonedele vor câştiga teren(a nu se confunda, diferența dintre acestea constā in faptul că cele din urmă sunt monede nebancare).

Da, tot ce am enumerat până acum există deja, insă viitorul a venit iar noi trebuie să ne adaptăm. Acel viitor in care, de exemplu, drona vine să-ti aducă cumpărăturile la geam, este tot mai aproape. In zonele grav afectate de pandemie, doar dronele s-au putut apropia pentru a indeplini anumite sarcini.

Corona virusul va provoca haos in continuare şi, ca in orice război, din pācate există victime. Însă modul in care va fi gestionată situația va conduce la ridicarea unor noi structuri, aşa cum am prezentat evenimentele din trecut. De exemplu, in 1945, la sfarsitul celui de al 2 lea razboi mondial, s-a infiintat Fondul Monetar International. In prezent poate fi luat in calcul scenariul in care UE se desfiinteazã iar fiecare țară işi va păstra granițele inchise, accesul făcându-se in anumite condiții(cip-uri, vaccinuri etc) ori Saturn va ridica un guvern mondial.

Cert este că ne aflăm in travaliul nasterii unei noi ere, perioadā in care drepturile şi libertatea vor fi restricționate. Sfârşitul lunii martie creşte, prin prezenta lui Jupiter, numàrul imbolnăvirilor si deceselor iar Marte inflameazā situația puternic (posibil mare focar de infectie, cei contaminați se vor lupta mai mult in această perioadă pentru a se vindeca iar cei slabi, din pãcate, vor ceda, această poziție astrală fiind nefavorabilă). Putem observa asta pe cifrele din ultimele 48 de ore din Spania si Italia. Deoarece Marte poate agrava situatia, vă rog să stați in casă in perioada următoare şi să evitați intalnirile de Paşte.

De astăzi până in 2023 restrictivul Saturn va tranzita Vărsătorul, semnul care reprezintă conectarea socialā dar si umanitatea ca intreg. Iată că expresia “distanțare socială” este una specifică acestei pozitii astrogice care marchează următorii ani. Chiar şi atunci când virusul va scādea in intensitate, teama de a interacționa va rămâne. Vărsătorul guvernează de asemenea tehnologia si internetul. Companiile vor alege crearea conditiile necesare pentru ca angajatii sa lucreze de la distantă, pentru a evita pe viitor intreruperea activitatii. Măsuri noi de siguranță si noi tehnologii vor fi adoptate in funcție de locul de desfasurare a muncii. Un exemplu ar fi reteaua 5G care ne va permite să ne aflăm intr-un loc fără a fi fizic acolo – hologramă (se pot efectua chiar si operatii chirugicale la distanță datorită inteligentei artificiale si a nivelului avansat de conexiune web). Nu este o coincidentă ca a apărut fix acum si ca primele telefoane 5G tocmai ce au fost lansate (voi posta zilele acestea un articol cu linkuri despre viziunea marilor corporatii precum Vodafone in ceea ce priveste tehnologia viitorului).

Pandemia va trece, însă lumea pe care o stiam inainte de aceasta nu va mai fi la fel. Dacă am ajuns in punctul in care țările sunt inchise, până la o nouă ordine mondială mai este doar un pas. La fel cum o criză economică este inevitabilă. Trebuie să ne comportăm responsabil, trebuie să ne supunem regulilor şi să ne adaptăm la ceea ce urmează. Privind in istorie, schimbarea şi evoluția necesită distrugere şi, din păcate, victime.

Intâi să trecem de acest prim test al lui Saturn, prin a fi conştienți si responsabili.

#statiacasă

 

Astrolog Angelica Hrib

Screenshot_20200321-150200_Gallery

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s