ASTRO-SFATUL ZILEI

Ultimele zile au fost marcate de mai multe evenimente astrologice, cum ar fi Solstițiul de iarnă, intrarea Soarelui in Capricorn, Venus in Vărsător, diverse aspecte majore pe care planetele le fac intre ele(conjuncții, cuadraturi). Deoarece momentan nu mă aflu in țară iar in ultima săptămână nu am dispus de timp necesar pentru a scrie articole separate, voi face acum o trecere in revistă a celor mai importante evenimente, precum şi a celor care se apropie, cum ar fi Eclipsa de Soare din noaptea de Crăciun(25-26).

Soarele “a stat” in data de 21 decembrie pentru a-şi schimba sensul de variație. La data solstițiului de iarnă, Soarele răsare cu 23° 27′ la sud de punctul cardinal est și apune tot cu același unghi spre sud față de punctul cardinal vest. La momentul amiezii el urcā la numai 21° față de orizont. În consecință, la această dată, durata zilei are valoarea minimă din an, de 8 ore și 50 minute, iar durata nopții are valoarea maximă, de 15 ore și 10 minute. Începând din această dată durata zilei va creşte continuu până la solstițiul de vară.

Incă din cele mai vechi timpuri solstițiul a fost prilej de sărbătoare, in funcție de cultura proprie a popoarelor, o renaştere a Soarelui care “moare” 3 zile (aprox) atunci când schimbă direcția, nemiscat in unghiul vizibil. Din acest motiv invierea lui Iisus după 3 zile este considerată o analogie a evenimentului astronomic de solstițiu, prin condamnarea la moarte de catre Iuda (cel care reprezintă sezonul scorpionului, când nopțile devin foarte lungi iar Soarele este cel mai puțin vizibil – 30 de arginti , cele 30 de nopti in care traversăm zodia, urmat de tranzitul prin Săgetător- fiind reprezentarea procesului si a lui Pilat din Pont).

In Roma Antică, perioada Crăciunului era sărbătoarea lui Saturn, denumită Saturnalia, in care se impodobeau casele, copacii, se făceau mese festive şi se ofereau cadouri. Impăratul Domitian a stabilit data Saturnaliei pe 25 decembrie, însă din anul 354, când creştinismul era deja acceptat ca religie, a fost înlocuită cu sărbătoarea Crăciunului.

In timp ce multe planete işi dau intalnire in Capricorn, evidențiind importanta la nivel colectiv a anului 2020, Venus părăseşte acest semn şi intră in Vărsător. Din doamna serioasă, echilibrată si muncitoare se transformă intr-o rebelă, independentă, neconvențională. Guvernatoarea banilor, iubirii si relatiilor ne indeamnā să ieşim din normal şi să ne asumăm riscuri. Venus in Vărsător vine ca o gură de aer proaspăt şi de libertate, deoarece nu au mai fost de mult planete care să traverseze un semn de aer. Vom deveni mai sociabili, vom simți nevoia să ne petrecem timpul alături de prieteni si oameni dragi. Tocmai bine, având in vedere cã se apropie sārbātorile. Banii asa cum vin se şi duc. Cel mai probabil este ca, in semnul guvernat de Uranus, să-i căstigăm prin activități neconvenționale, iesite din comun, care nu fac parte din ceea ce noi facem de obicei si cu care nu suntem obisnuiți(poate o ofertă spontană / un job part-time) ori “spărgând” rutina (ex: ore extra de muncă). Este de asemenea foarte posibil să ne dorim in aceastã perioadā să achiziťionăm haine sau tot felul de bunuri care nu ne caracterizează, din nevoia de nou ori de a maximiza nivelul de confort. In relații va exista o oarecare lejeritate, chiar depărtare. Vom funcționa mai bine singuri ori in grup, decât in doi.

Ne apropiem de Luna Nouă şi, prin urmare, de Eclipsă de Soare(care se poate forma doar in această fază). Aşa cum ştiți deja, Lună Nouă este atunci când aceasta se află intre Pământ şi Soare, cu grad de iluminare 0. In astrologie, o eclipsă este importantă deoarece implică un nod lunar, de data aceasta Nodul Sud, ceea ce ii oferă semnificaťie karmică. Un alt aspect important este conjuncția pe care Jupiter o face cu eclipsa, in Capricorn. Cum v-am mai zis, in acest semn zodiacal se ține adunarea generală a planetelor, o nebunie de energii cu impact, care va marca Crăciunul şi intreg anul 2020. Jupiter revarsā aici protecția si binecuvântarea zeilor, dar ne si poate pune in situatii iesite din comun, ori lucruri, oameni si evenimente noi care ne vor apărea in drum in următoarele 6 luni, schimbări de tot felul, prin trigonul benefic pe care il face cu Uranus. Polis, steaua norocului de asemenea este implicată in eclipsă. ⚠️ Ce este important de retinut : tot ceea ce planuim sa facem trebuie să fie in acord cu cine suntem cu adevarat, cu propria naturā si cu ce suntem dinainte de a fi ( Nodul Sud aici- datorii karmice față de noi insine din alte vieți, ce a rămas de implinit ).

Avem in față un an important din punct de vedere astrologic la nivel planetar, inceputul unei noi ere, de aceea trebuie sa facem tot posibilul să ne echilibrăm mai intâi in interior pentru a ne putea adapta in exterior. Se vor produce multe schimbări cărora vom fi nevoiți să le ținem pasul. Am scris un articol acum vreo 2 saptamani despre inceputul acestui nou ciclu şi voi mai scrie când marea conjuncție va deschide anul în data de 12 ianuarie.

Până atunci, vă urez spor la ultimele pregătiri inainte de Crăciun şi nu uitați să vă pregătiți şi sufletele, nu numai casele ! Vă imbrățisez cu drag! 🤗❤

screenshot_20181231-103442_gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s