ASTRO-SFATUL ZILEI

JUPITER IN CAPRICORN

După un an de zile in domiciliu, in Săgetător, Jupiter va păşi săptămâna aceasta in Capricorn, unde va sta până in 20 decembrie 2020. Ultima dată când Jupiter s-a aflat in acest semn a fost in 2008, acestuia luându-i 12 ani sã tranziteze intreg zodiacul.

Jupiter in mitologia romană, Zeus in panteonul grecesc, este considerat a fi zeitatea supremă -Jove pater – tatăl ceresc.

Legătură cu celelalte zeități ale căror nume planetele le poartă : Saturn(Cronos) – tatăl lui ; frați – Neptun si Pluto.

Am mai menționat această legătură cu altã ocazie, explicând relația elementelor : atunci când impărătia a fost impārțită, lui Jupiter i-a revenit cerul(zeitatea supremă din Olimp), lui Neptun marea iar lui Pluto lumea de dedesupt / nevăzutā – zeul Infernului.

In astrologie este asociat cu studiile înalte, cunoaşterea şi intelegerea universului, religia, astrologia, nevoia de a ne lărgi orizontul prin explorare spirituală şi culturală. De asemenea este asociat conducerii unui stat, sistemului de drept după care e guvernat, propriului sistemul de valori după care fiecare individ se ghidează in societate si conform căruia acționează. In timp ce Mercur este responsabil cu raționamentul logic, capacitatea de a discerne şi de a asimila informații, Jupiter reprezintă expansiunea acestora, nevoia de evoluție, filosofia de viață, înțelepciunea.

In semnul Capricornului expansiunea lui Jupiter intâlneşte restricția guvernatorului Saturn. 2020 este un an in care vom reclădi cu efort ceea ce intalnirile dintre Saturn si Pluto au dizolvat in 2019. Trebuie făcut curat după mizeria, necesară de altfel, lăsată in urmă de Pluto şi puse bazele unor noi structuri. Capricornul este muncitor si responsabil, iar Jupiter aici se simte puțin constrâns. Va trebui să fim mai responsabili de această dată cu alegerile pe care le facem şi să acționăm pe baza lecțiilor deja invãțate in 2019. Fiți cât mai cu picioarele pe pământ, setați cu atenție intențiile şi țelurile. Nu există tranzite bune şi rele, nu etichetați informațiile oferite, aceste evenimente astrologice au loc mereu pentru a ne veni in ajutor acolo unde ne-am impotmolit. Pentru a vedea imaginea de ansamblu pe care Jupiter doreşte să ne-o arate, ne oferā şansa de a ne elibera de vechile structuri. Jupiter reprezintă viziune, sperantă şi sens. Alegeți şi acționați responsabil, dorind propria evoluție, nu vă autosabotați. Acolo unde Pluto a distrus, Jupiter vine să facă loc prin expansiunea-i specifică pentru ca Saturn să construiască durabil. Oferiți-i spațiul necesar pentru construirea viitorului!

Deoarece ultima dată când Jupiter s-a aflat in această poziție a fost in 2008, atunci când a avut loc criza economică mondialā, vã sfãtuiesc să aveți mare grijă de banii vostri. Trăim vremuri nesigure, aşa cã nu vã intindeți mai mult decât vă ține plapuma. Evitați să faceți imprumuturi bancare.

⬇️ Mai jos veți gãsi casele activate de Jupiter, reprezentând anumite sectoare din viața noastră, in funcťie de semnul zodiacal. Indicat este să oferiți o mai mare importanță Ascendentului, in comparație cu zodia solară.

Berbec/Ascendent Berbec: Jupiter activează casa 10- Pentru cei dintre voi care ați depus mult efort pentru a fi recunoscuți, pentru a vã intãri statutul, pentru a avansa in carieră sau a construi una, Jupiter vă va sprijini in obținerea acestora. Pentru a străluci in plan social trebuie ca in 2020 să vă concentrați atenția şi dedicarea pe un singur tronson. Nu vă imprăştiați in 7 zări! Dați din coate până reuşiți fiindcă beneficiaťi de susținere astrală!

Taur/Ascendent Taur: Jupiter activeazā casa 9- Pentru a căpăta o viziune mai clară, trebuie intâi să scăpați de prejudecăți şi de sistemul de valori după care vă ghidați, care este posibil să vă țină pe loc. Dacă intâmpinaťi tot felul de piedici atunci este nevoie să updatați viziunea şi filosofia de viată, precum softul telefonului. In caz că ați intâmpinat probleme cu relocarea, călătorii şi joburi in străinatate, cursuri, calificări, educaťie, Jupiter va aduce aici bunătatea lui, insă numai celor care vor să-şi imbunătățeascā propria versiune, depunând efort in acest sens, demonstrând că sunt dispuşi să vadā lucrurile şi din alt punct, dispuşi să se lase invățați şi ghidați.

Gemeni/Ascendent Gemeni: Jupiter activează casa 8- Pentru cei dintre voi care ați intâmpinat probleme financiare, credite bancare de pe urma cãrora ati suferit pierderi semnificative, afaceri păguboase, procese pe tema intretinerii sau a mostenirilor, Jupiter vine să vă ajute să reconstruiți. Accesați oportunitățile intalnite pentru a vă pune din nou pe picioare! Pentru cei care au suferit pierderi de putere, cei care trăiesc cu tot felul de frici, fiindu-le greu să nu deținà controlul, incercând astfel tot timpul să facă lucrurile perfect, Jupiter vine si cere să cedați controlul si puterea pentru a vã usura si a vā putea ridica fără frici, obsesii, neliniste şi nopți nedormite. Eliberați-vã de propria minte!

Rac/Ascendent Rac: Jupiter activează casa 7- Racii care au trecut prin dizolvarea unui parteneriat,a unei căsnicii/relații vor intelege anul acesta motivul din spatele acțiunii lui Pluto. Jupiter vine şi vă oferă viziunea clarā insă cere la schimb efort din partea voastră. Este indicată terapia, dezvoltarea personală sub orice formă. Cu siguranță structura pe care stăteați nu era solidă, acum făcându-se loc construirii uneia noi. Chiar dacă ați trecut sau nu printr-o astfel de situație, prin casa 7 anul acesta vor intra oameni noi in viețile voastre care vor rămâne prin preajmă pentru mult timp. Când Venus tranzitează Capricorn, pentru voi activând această casă, susține aici intemeierea unei noi relații.

Leu/Ascendent Leu: Jupiter activează casa 6- Pentru cei dintre voi care ați avut un program incărcat ori haotic anul acesta, ați depus extra efort pentru a vă implini indatoririle, vă simtiți obosiți ori ați intâmpinat probleme de sănătate, Jupiter vă sprijină in 2020 cu imbunătățirea acestui sector. Pentru a pune o bazā nouā sănãtoasã, trebuie să renuntați la obiceiuri dăunătoare şi să adoptați un stil de viată echilibrat. Un control medical ar fi indicat. Puneți-vă ordine in activitatile de rutină, respectați programul de masă si somn. Ca nativi leu, concentrarea generală este pe propria persoană, insă acest tranzit cere de la voi implicare si atenție acordată persoanelor din jur. Ajutați de câte ori aveți ocazia si vi se cere să o faceți!

Fecioară/Ascendent Fecioară: Jupiter activează casa 5- Pentru cei dintre voi care sunteți conştienți de talentele pe care le aveți insă vă lipseşte curajul de a face din asta o modalitate de venit, Jupiter atinge cu expasiunea sa oportunitatea de a face ceea ce vã place, de a pune baze şi a construi in acest domeniu(poate chiar o afacere). In cazul parintilor semnului, Jupiter va sustine şi imbunătăți relaťiilor cu copiii, acolo unde au existat restricții de comunicare. Indiferent de situația in care vă aflați, acționați in baza unui plan cu paşi definiți, daťi-vã tot interesul şi construiți pentru viitor(inclusiv relaťiile cu copiii sau persoana iubită).

Balanțã/Ascendent Balanțã: Jupiter activeazã casa 4- Pentru celor dintre voi cărora anul acestora Saturn le-a afectat intr-un fel sau altul căminul, Jupiter le va da curajul şi resursele necesare pentru a reconstrui. Chiar dacā anumiți oameni au ales să pārăsească masa voastră, Jupiter va pune tot ce-i mai bun in meniu, insă de data aceasta fiți mult mai atenți cui oferiți un scaun. Dacă ați fost nevoiți să faceți schimbări de domiciliu sau renovāri şi ati intâmpinat piedici, acum lucrurile se vor simplifica, poate vă veți găsi locul dorit, cumpăra o casă, mobila pe care ați visat-o etc. Modul in care vă organizați spatiul personal se va reflecta pe casa 10, a imaginii publice. De aceea este foarte important să selectați persoanele cu care il impãrtiți pentru a avea parte de liniste, concentrare si putere de muncă. Existā posibilitatea ca familia să se măreascā, fiind astfel nevoie de spatiu in plus.

Scorpion/Ascendent Scorpion: Jupiter activează casa 3- Pentru cei dintre voi care dețineți o afacere, anul 2020 vă va pune intr-o lumină bună in plan social, devenind mai populari şi atrăgând noi clienți. Este important să investiți atât in echipamente şi tehnologie, cât şi in reclamă. Dacă nu stiti cum să vă vindeți imaginea, este posibil să irositi sansa lui Jupiter si sa treceți astfel neobservat. Indiferent de domeniul de activitate, urmați diverse cursuri si specializări, imbunătățiťi-vă aptitudinile. Propria imagine este cartea de vizită, dar şi modul in care relaționați. Renuntați la vechiul “eu” cu care vedeți clar că nu prea mai faceți treabă şi lucrați la o nouă versiune, una mai atentă la nevoile celor din jur, fără prejudecăți, mai putin critică, mai receptivă, deschisă să invete şi sa absoarbă noi informații.

Săgetător/Ascendent Săgetãtor: Jupiter activează casa 2- Anul acesta Jupiter s-a aflat in domiciliu pentru voi, unde v-a impins să faceți saltul cunoasterii de sine, sa va descoperiti sau redescoperiti potențialul, să vă faceți vizibili. In 2020 este timpul sa valorificați cele descoperite. Folositi-vă resursele de care dispuneți(timp, frumusete, indemanare, talent nativ) pentru a le transforma in sursă de venit. Invațați si indrazniti, in primul rând, să vă dați valoare. Aveți incredere in voi si in munca voastră. Dacă voi nu o faceți, atunci cum credeți că ceilalți vor aprecia valoarea şi calitatea celor oferite?

Capricorn/Ascendent Capricorn: Jupiter activează casa 1- Da, ştiu, sunteți ocupați cu munca, stresați, obosiți, mereu in alertă şi totuşi mereu nemultumiti. “Se putea si mai bine” vă răsună in cap până in ultimul moment al zilei, inainte să adormiți. Însă cu Jupiter in casa 1 este timpul să adoptați o nouă atitudine, chiar una de invingători, sau mai bine spus, de supraviețuitori, dată fiind aglomerarea de planete din semnul vostru, atâtea tipuri de energii cărora le țineți piept. Schimbarea vine prin imagine, prin modul in care alegeți să vă faceți văzuți, prin modul in care cei din jur vă percep. Imbrăcați-vă pentru succes!

Vărsător/Ascendent Vărsător: Jupiter activează casa 12- Dacă celor din semnul capricornului le-am spus că sunt supraviețuitori, atunci pe cei din vărsător ii anunț că sunt eroi in toatã aceastā nebunie planetarā care işi manifestã energia pe casa 12. Mai aveți vreo 2 ani de plăți karmice(vieti anterioare) şi apoi puteți zice cā v-ați născut a doua oară. Pentru a rezista, in primul rând trebuie să deveniți conştienti de lupta pe care o duceți şi să vă imbogățiți spiritul cu ajutorul religiei, filosofiei, psihologiei, astrologiei, diverselor tehnici de dezvoltare personală. Cu toate că Vărsătorul este un semn al evolutiei planetare si al tehnologiei, sceptic in ceea ce priveste alte practici, in vâltoarea evenimentelor credeți-mă că psihicul si spiritul vi-l veťi ajuta prin intoarcere la origini (religie, spiritualitate,astrologie) şi adoptarea unui atitudini mai “smerite”. De asemenea, recomand vacanťe ši călătorii, detaşarea periodicā de grijile cotidiene  pentru a nu vă afecta sănătatea.

Peşti/Ascendent Peşti: Jupiter activeazā casa 11- Pentru aceia dintre voi care v-ați micşorat grupul de prieteni in ultimul an sau poate chiar numãrul lor din diverse motive(distanța, opinii si idealuri diferite etc) Jupiter va face loc intrării unor noi oameni in viața voastră. Țelurile şi planurile de viitor pe care le-ați pus in asteptare in 2019 din cauza unor evenimente neasteptate ce au suspendat implinirea lor, vor fi reactivate de acesta. Nimic nu s-a pierdut, poate doar ambiția undeva pe drum, însă Jupiter vă va scoate in cale oamenii potriviți care sā vā ducă de mânuță in locul potrivit.

Screenshot_20190328-195940_Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s