ASTRO-SFATUL ZILEI

“Fazele Lunii se repetă la 29,5 zile, această perioadă numindu-se perioadă sinodică sau lunație. Din cauza unghiului sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare, vedem cum Luna prezintă diferite faze(nouă, primul pătrar,plină, ultimul pătrar). Mulți oameni cred că fazele Lunii sunt datorate umbrei Pāmântului, concepție greşită. Luna Plină are loc atunci când se află in opoziție, la 180° față de Soare – vedem atunci tot discul lunar iluminat.”Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Din punct de vedere astrologic, este timpul să culegem ceea ce am cultivat pe intreg parcursul anului. Având loc in semnul Taurului, abundența si imbunătățirea calității vieții ar fi cuvintele cheie ale acestui eveniment. Taurul este un semn fix, de pământ, care cere de la noi finalizare, materializare, lucruri concret indeplinite. Luna Plină in acest semn ne arată cum să transformām pierderile suferite in 2019 în câştiguri prin luminarea anumitor segmente de viață şi evidențierea noilor oportunități. Fiți atenți la ceea ce apare in cale pentru a nu rata şanse reale şi realizabile.

Căutați să fiți cât mai practici, nu vă complicați cu ceva ce vă poate depăşi puterile. Vorbim despre un moment în care trebuie acționat cu efort dozat, cu o gândire rațională, cu o strategie bine pusă la punct, nu să ne dăm peste cap in împlinirea marilor visuri. Jupiter poate exagera cu optimismul, de aceea vă spun că ținta aleasă trebuie să fie una accesibilă, cu potențial de a fi materializată, nu să umblați după potcoave de cai morți.

Luna Plină are rol şi de conştientizare pentru incheierea ciclului : ăsta sunt, asta am făcut, asta merit . De aceea trebuie să ne luăm ceea ce considerăm că ne aparține. Poate ca premiu, poate ca semn de apreciere, poate ca merit pentru efortul fizic sau doar pentru efortul psihic de a fi rezistat acestui an. Oricare ar fi motivația, ideea este să şi merităm ceea ce dorim să culegem acum, la sfãrşit. Luna Plină in Taur ne pune cu picioarele pe pământ şi derulează filmul maturizării din 2019. Claritatea asupra faptelor o vom obține abia dupa iesirea lui Mercur din retrograd, adică din decembrie. Până atunci însă mai bâjbâim, găsindu-ne tot felul de scuze atât nouă, cât şi celor care ne-au oferit lecția vieții.

Soare in Scorpion, Mercur retrograd in Scorpion, Luna Nouă din 28 octombrie tot aici …credeți-mă că tot ce ați auzit luna aceasta, tot ce vi s-a spus şi vi s-a demonstrat este exact realitatea. Incetați să mai vedeți doar partea bună si să găsiți justificare pentru comportamentul unor oameni care vă aratã exact ceea ce sunt. Credeți-i pe cuvânt !

Vă doresc ca sfârşitul de an să vă aducă implinire şi liniste. Nu uitați, nu tot ce ne dorim este şi ce ne trebuie ! De aceea vă sfătuiesc să vă desprindeți şi să mergeți pe propriul drum. Pe vechiul ați umblat deja, ştiți unde duce. Curaj!

Screenshot_20190716-033650_Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s