ASTRO-SFATUL ZILEI

Vedetele zilei de astăzi sunt Marte şi Pluto, care se află intr-un aspect tensionat de cuadratură. Am simțit nevoia să fac un articol mai detaliat deoarece efectele sunt complexe, iar eu nu pot acoperi cu câteva exemple modul in care această energie acționează. Voi impleti astrologia cu puțină mitologie, pentru a vă creea o imagine de ansamblu, ținând mai departe de fiecare cum foloseşte informațiile, in funcție de domeniul afectat.

Marte, zeul războiului la romani, este fiul lui Jupiter (Zeus la greci- zeitatea supremă) şi al lui Iuno (zeița căsătoriilor, ocrotitoarea naşterilor). Acesta este descris ca fiind violent şi sângeros in bătăliile sale. In astrologie reprezintă forța brută, determinarea cu care acționăm, impulsivitatea, curajul.

Pluto, echivalentul lui Hades in mitologia greacă, este fiul lui Saturn(Cronos) şi al lui Ops şi ii are frați pe Neptun şi Jupiter. După lupta titanilor, lui Neptun(Poseidon) i-a revenit apa, lui Jupiter(Zeus) cerul iar lui Pluto lumea subterană. Din acest motiv este considerat şi zeul infernului. In astrologie, Pluto simbolizează transformarea profundă, “moartea” necesară reínnoirii spiritului. El distruge pentru ca noi să construim. Ne duce cu el in infern pentru ca noi să ne intoarcem mai puternici, pregătiți pentru a face față oricărei situații. Cánd ştii că ai fost tăvălit de Pluto? Atunci când zici “din acest moment nu mai am nimic de pierdut”. Acesta este momentul din care porneşte reconstrucția. Mai jos de atât nu poți să cazi, de aici vei merge doar in sus.

Combinând caracteristicile acestor două planete, trebuie să avem grijă in aceste zile la ce ne dorim dar mai ales la modul prin care suntem dispuşi să obținem. Marte ne dă forța de a lupta şi dorința de a ne elibera de sub orice formă de constrângere şi manipulare. Ne putem confrunta cu proprii demoni scoşi la suprafață din interiorul plutonian, fiind un moment bun de a rezolva ce avem de rezolvat în noi. Lui Marte nu ii e frică de ceea ce poate intalni, de aceea este bine să fim sinceri cu noi înşine pentru a ştii mai departe cu ce arme plecăm la luptă. Incercați, pe cât posibil, să vă limitați la propria persoană fără sa deranjați in jur. Fiecare işi duce propria bătălie, fiți intelegători !

Modul in care ne exprimăm poate deveni mai dur, mai tăios. Cu toții ne aflăm sub aceleaşi influențe, ce ne-am face dacã am vrea sa avem toti dreptate, in acelasi timp?

Ne putem pierde uşor rābdarea din dorința vulcanicului Marte de a arde. Vrem să le obținem pe toate, dacă se poate chiar acum, iar restul lumii să se dea la o parte din calea noastră. Este minunat să lupți pentru ceea ce consideri că meriți să obții, însă ai grijă cu ce preț. Deoarece se află in Balanță, indârjirea lui Marte şi planul egoist, centrat pe sine cu specific plutonian, pot strica relații de prietenie, de colegialitate, de familie.

Pot apărea tensiuni cu superiorii(inclusiv parinti, profesori) şi şefii, de aceea vă sfătuiesc să nu adoptați o atitudine sfidătoare, oricât ați fi călcați pe coadă. Dacă intr-adevăr sunteți victima unor nedreptăți şi abuzuri, atunci este un moment bun pentru a planifica ieşirea din această situatie(demisie, cautarea unui alt loc de muncã, actionare pe cale legală, divort etc in funcție de situație).

Este foarte bine să ne punem pe primul loc, să ne apărăm propriile interese, dar cu grija ca acest scop să nu se transforme intr-o unealtă de manipulare din dorința de a domina, de a ne arãta puterea.

Dacă doriți să preluați frâiele propriei vieți, nu trebuie acționat agresiv sau neapărat distructiv, ci prin a vă detaşa de tot ce nu vă mai este benefic. Pentru că, nu-i aşa, cel deştept cedează intotdeauna … psihic 😂

Există multe feluri in care aceastã cuadratură ne poate afecta, pe unii mai mult, pe altii mai putin, in funcție de datoriile karmice ale fiecăruia şi de harta natalā. M-am limitat la ce este mai evident si necesar in drumul nostru evolutiv.

☆Vă doresc o zi energică şi plină de reuşite ! Dacă aveți o intrebare in legătură cu acest articol, lasați un comentariu. Cu drag, Multivers !🤗

screenshot_20181231-103442_gallery

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s