ASTRO-SFATUL ZILEI

Screenshot_20190908-211020_Gallery2 octombrie – a 5 a zi de Luna Nouă

☆Luna in creştere in Săgetător

☆Soare în Balanță

☆Zi a săptămânii : miercuri, guvernată de Mercur

☆Culoarea zilei : verde

________________________

Aspectul armonios dintre Mercur şi Marte ne ajută ca astăzi să ne exprimăm cu uşurință, deschis şi sincer. Ne vom simți capabili să ne asumăm mai multe sarcini pe care le vom duce la capăt, in primul rând, datorită unei bune interacțiuni cu cei implicați. Sub influența lui Marte, unele persoane chiar işi vor dori să fie foarte ocupate, încărcându-şi programul cu tot felul de activități, pe lângă cele cotidiene.

Profitați de acest aspect planetar pentru a aborda intr-un stil diferit o problemă mai veche prin : ●comunicare armonioasă, fără luptă pasională, chiar obsesivă in argumente (energia plutoniană s-a mai linistit); ●gândire raționalã, nu emoționalā ; ●0% dramă.

Combinația este cu atât mai bună, cu cât observăm coincidențele : aspect pozitiv facut de Mercur intr-o zi de miercuri, guvernată fix de acesta, în a 5 a zi după Luna Nouă.

Ziua lunară 5 ține de digestie : atât a informației cât şi a alimentelor. Hrăniți-vă mintea cu ce vă este folositor iar corpul cu ce vă place, pentru o bună functionare a organismului pe intreg ciclul lunar.

Atunci când mâncăm ce ne place stimulăm producerea dopaminei, un neurotransmițător cu rol important pentru emoțiile şi sentimentele noastre, pentru motivație sau lipsa acesteia, dar şi pentru procesul de memorare. Atunci când exagerăm şi mâncăm prea mult ce ne place, nivelul crescut de dopamină creează dependență(ca şi in cazul drogurilor şi alcoolului) şi un efect invers, nemaiprovocând plăcere, ci depresie. Din aceste motive este foarte important să păstrăm un echilibru, hrana zilnicã fiind răspunzătoare, alāturi si de alți factori, de starea noastrã emoțională.

Este uimitor cum încã din Antichitate, atunci când au stabilit această zi lunarā, oamenii aveau astfel de cunoştințe, observând legătura dintre starea emoțională şi alimentație, in scopul de a menține un echilibru între fizic, psihic şi natură. Pe când noi, care ne credem aşa “evoluați” , ne îmbuibăm fără  rost, fără un program şi fără să ne gândim la consecințe.

In concluzie, hrăniți-vă şi folosiți-vă mintea, fiți activi şi productivi şi nu uitați : vorba dulce mult aduce ! O zi bună !🙏💕

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s