ASTRO-SFAT

Începutul lui septembrie aduce o aglomerare de planete în Fecioară. Primele două săptămâni ale lunii se vor resimți puternic datorită energiei aspectelor pe care acestea o fac intre ele, amprentate de elementul pământ al semnului.

În astrologie, aspectul reprezintă unghiul format între două planete, măsura acestuia in grade şi minute pe arcul zodiacal. În cazul nostru avem 4 planete prezente in acelaşi semn : Soare, Mercur, Venus, Marte, care fac aspecte majore, în jur de cincisprezece, între ele sau cu celelalte planete, ceea ce face ca această perioadă să fie destul de încărcată energetic.

Aspectele majore sunt  0° conjuncție ; -60° sextil ; -90° cuadratură ; -120° trigon ; -180° opoziție.

Nu vă voi încărca cu detalii tehnice, enumerându-le pe toate, însă voi face o scurtă descriere a combinațiilor acestora.

Ne aflãm sub puternica influență a elementului pământ. Semnul Fecioarei ne îndeamnă la analiză, organizare, structurare. Nevoia de stabilitate se va resimți pe toate planurile. Haosul şi dezechilibrul ni se vor părea mai greu de acceptat, cu toate că pentru unii reprezintă un mod de viață. Chiar şi aceia dintre voi obişnuiți astfel, veți simți nevoia de a ordona, de a vă organiza intr-un fel sau altul : curățenie generalã in casă, schimbarea programului de lucru sau a programului de somn; renunțarea la anumite vicii; adoptarea unei rutine zilnice mai puțin haotice ; poate că veți fi mai atenți ce anume mãncați si la ce ore; incheiați relații care duc spre nicăieri şi care, cu logica specifică semnului, nu le mai puteți şi nu mai doriți sã le incadrați in viața voastră.

Energia acestor săptămâni se concentrează pe a obține rezultate vizibile prin a da sens vieții de zi cu zi. Nu vom mai fi atât de dispuşi ca până acum să facem compromisuri, preferând să taiem răul de la rădăcină. După ce ne am plimbat şi distrat prin semnul Leului, realizăm că viața nu poate fi trăită fără reguli şi disciplină.

În timp ce Neptun se află la el acasă, în Peşti, predispunând la visare, evitarea realității, exagerând caracteristicile-i specifice, Venus în Fecioară ne aduce cu picioarele pe pământ prin opoziția pe care o face cu acesta. Da, este posibil sã experimentăm diverse dezamăgiri, însă nu putem evita la nesfârşit să vedem ce se întâmplă fix sub nasul nostru. Venus în semn de pământ este rațională, stăpână pe sine, nefiind dispusă să cheltuie pe afaceri neprofitabile ori lucruri materiale care aduc doar o stare temporară de confort şi nici să investească sentimente în oameni care nu merită. Profitați de claritatea mentală oferită de acest tranzit pentru a face o curățenie generală de toamnă nu numai în case.

Aspectele tensionate cu Jupiter pot conduce la frustrare din dorința de a face cât mai multe. Prezența lui Jupiter in anumite sectoare (in functie de harta natală a fiecāruia) produce o expansiune a acestora, prin urmare ne dorim să implinim multe, dar ni se pune frână. Trebuie înțeles că nu ne putem dedica mai multor lucruri deodată, mai ales sub influența Fecioarei. Este nevoie de organizare, ordonare, alegerea priorităților şi un plan de acțiune.

Ce nu ne opreşte de aceastã dată este temutul Saturn, care face un aspect armonios cu Mercur. Iată, ín sfârşit acesta ne dã undă verde, sprijinindu-ne în afaceri, contracte, negocieri, comunicare, relații cu autoritățile. Concentrarea asupra detaliilor este îmbunãtățitã, la fel şi susținerea mentală. Rezolvați zilele acestea tot ce ține de acest sector, inclusiv vânzări, imobiliare, credite, schimbarea locului de muncă, stabilirea in alt oraş/țară, procese sau diverse actiuni legale, contracte, deoarece Saturn oferă echilibru pe termen lung. Un alt aspect armonios il va face cu Soarele, de aceea vă sfătuiesc să cereți, in caz de necesitate, părerea ori ajutorul unei persoane mai in vârstă, de preferat bărbat. Lucrurile se vor rezolva mai uşor şi veți beneficia de continuitate.

Pluto in aspect cu Venus va intensifica atât dorințele, cât şi aşteptările pe care le avem, fie ca ne referim în plan sentimental ori material. Ştim că lui Venus ii place viata bună si confortul, însă acum se află in semnul Fecioarei, unde nu mai reprezintā o adolescentă rebelă, ci o femeie in toată firea, serioasă şi calculată. Dacă se îndrăgosteşte in această perioadă, lovită de karmicul Pluto, va fi pentru toată viața. Dacă va dori să pornească pe un drum in afaceri sau in orice presupune investitie, o va face convinsă că alegerile ei sunt cele mai bune in acest moment. În concluzie, aveți grijă cum dozați şi cum gestionați resursele (bani, timp, pricepere, indemanare, talente native, frumusețe etc). Pentru artişti, indiferent de ramură, este un moment plin de inspirație, creator de artă. Cu toții vom beneficia intr-o oarecare măsurã de suflul acesta misterios, intrigant şi seducător al trigonului Venus-Pluto.

Cât despre aşteptările pe care le avem in această perioadă, unele pot fi exagerate : nici iubiri ca pe Bosfor nu există in viața reală, nici câştiguri ca pe Wall Street, apărute peste noapte. Nu vă consumați resursele aiurea ! Totul se construieşte in timp, cu răbdare şi dedicare. Ştiu că intensitatea plutoniană este greu de manevrat, dar nu, nu se moare de dragoste şi dor şi nici din dorința de a avea modelul de maşină preferat sau stucco venețian pe pereții din living. Observați ce anume iese la suprafață din adâncurile si colțurile minții voastre in perioada aceasta pentru a lucra la implinirea acestor nevoi pe viitor. La un moment dat tot va trebui sā zugrăviți in living, nu-i aşa?

Cuvinte cheie : element pământ, seriozitate, ordine, reguli, disciplină, muncă.

Atunci când astrele predispun trebuie să acționăm in consecință şi să nu forțăm mâna destinului. Trebuie să lucrăm cu energia momentului pentru a obține ce este mai bun, indiferent de aspectele favorabile sau mai puțin favorabile.

☆◇Înțeleptul işi conduce steaua, pe când ignorantul este condus de ea.☆◇

screenshot_20181231-103442_gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s