Venus in cazimi şi Luna Plină (12-15 august)

FB_IMG_1565594090760

Aşa cum vã vorbesc despre fazele Lunii, care atinge punctul maxim de iluminare(Plină) sau Nouă, atunci când un nou ciclu ii incepe, neprimind lumină, tot aşa fiecare planetã în parte are o relație cu Soarele.

Mâine, Venus se va afla in cazimi, adică in conjuncție perfectă cu Soarele – in inima lui. Pe măsură ce inainteazã către acest punct devine obosită dar intensă, “arsă” de lumina acestuia, urmând ca apoi să intervină regenerarea şi, odată cu aceasta, curățarea karmei purtate. Probabil ati simtit in ultimele zile că s-au cam incins spiritele, relațiile si colaborările fiind guvernate de Venus. Există tendința de a cheltui mai mult pentru a ne satisface poftele, însă rămânem tot cu un sentiment de nemulțumire.

Simțim nevoia de iubire şi afecțiune, dar nu ne convine in niciun mod, vrem intr-un fel sau in altul, nici noi nu stim clar cum. Bineinteles, poziționatā in Leu, Venus are pretențiile ei. Ne dorim dovezi de iubire, loialitate in prietenie, să ni se coboare Luna dacă ar fi posibil. Orice am primi, tot cu indoială privim. Există de asemenea si dorința de a fi in centrul atenției, observați şi admirați, dar asta mai ales in funcție de harta natală a fiecāruia.

Contractele şi parteneriatele sunt si ele atinse de flamă, de aceea vă sfătuiesc să nu demisionați bazat pe o reacție de moment. Ce trebuie făcut deocamdată intr-o astfel de situație este să analizați şi să fiți atenți la ce anume v-a dus in acest punct, fiind iluminată o problemă/nemulțumire care nu există de azi, de ieri.

Dacă vi s-a intamplat să rupeți legãtura cu o persoană, nu mai incercați să o refaceți. Soarele a “ars” si a curățat ce a fost nevoie, mergeți mai departe.

Este un moment benefic pentru a schimba ceva la imaginea si atitudinea voastră, in casă, in curte, la birou, redecorând. Dacă aveați in plan o achiziție importantă lăsați să treacă aceste zile incarcate energetic. Ceea ce Venus in Leu simte nevoia este să şocheze, să impresioneze, nu cumva să aibă altcineva cunoscut modelul de masină sau de faianță-n baie pe care-l aveți in minte.😆

Venus aflată in inima Soarelui este ca atunci cánd parinții te cheamà de la joacă pentru că au aflat de la vecini trăznāile făcute. Este momentul să dați socoteală şi să vă revizuiți comportamentul – câți bani ați cheltuit neconstructiv, sentimentele cui ați rănit doar din capriciu, de cine v-ați folosit pentru atingerea unui țel. Aici se trage linie, urmând ca in următoarele luni să beneficiați fix de ceea ce meritați.

Schimbarea de atitudine vine in întâmpinarea Lunii Pline (15 august ora 15 : 36 )care va avea loc in umanitarul semn al Vărsătorului. Cu această ocazie puteți indrepta greşelile fãcute sau profita de şansa pe care o aşteptați intr-un anumit sector de viață (in funcție de casa astrologică natală luminată). Este timpul să renunțați la energia egoistă a lui Venus, cea care işi doreşte viața bună şi confortul doar pentru ea, indreptându-vă atenția şi către cei din jur. În Grecia Antică, semnul Vărsătorului era atribuit lui Ganymede, purtător de cupă a lui Zeus. Acesta işi dorea să ofere şi pământenilor apa din Olimp, dar se temea că pământul va fi inundat dacă ar revărsa-o pe toată odată. Impresionat de aceasta, Zeus a hotārât să le ofere muritorilor apa sub formă de ploi. Intr-o altă interpretare a simbolului, apa cărată reprezintă emoțiile şi gándurile, durerea şi suferința lumii. Prin vărsarea acesteia are loc procesul de vindecare, fiind inlocuită cu apa cunoaşterii. De aceea Vărsătorul este considerat a fi echivalentul evoluției, noului şi imprevizibilului(guvernat de Uranus) dar si a cunoasterii superioare.

Combinând cele douā tipuri de energie prezente in aceste zile, ies la iveală, fiind luminate de Soare, noi modalitați de a face bani, talente sau diverse alte resurse, conexiuni cu persoane noi, idei şi soluții inovatoare. Dar cum toate au un preț, trebuie să plătim cu propria evoluție, prin a ne deschide mintea şi sufletul. Dacă aveți posibilitatea implicării in proiecte caritabile, faceți-o ! Dacă ați rănit pe cineva, cereți iertare!

Profitați că ne aflăm încă in semnul Leului, in lumina reflectoarelor, pentru a face un pas către visul vostru. Sirius, “Soarele” din spatele Soarelui se află in august deasupra orizontului la răsărit. Dispunem astfel de energie vitală din mai multe surse. Folosiți-le in beneficiul vostru! Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s