ASTRO-SFATUL ZILEI

Screenshot_20190518-173141_Gallery18 iulie – a 16 a zi lunară (de la Luna Nouă)

☆Luna în descreştere ín Vărsător

☆Soare în Rac♋

☆Zi a săptămânii : joi, guvernată de Jupiter

☆culorile zilei : galben, auriu, portocaliu

________________

Ziua lunară 16 are ca simbol fluturele🦋 reprezentând echilibrul între minte şi corp. Nu vă lăsați năpădiți de gânduri şi emoții deoarece vă puteți îmbolnăvi fizic. Gândiți-vă la asta în fiecare zi, înainte să reacționați chiar şi la cel mai mic disconfort pe care îl întâmpinați, dar în special astăzi datorită armoniei pe care o cere simbolul. Nimic nu merită să fie plătit cu  sănătatea voastră.

Ce se întâmplă in corpul nostru atunci când suntem stresați? La un search pe google am găsit o explicație destul de cuprinzătoare pe pagina Medlife. In primul rând, atunci când ne enervăm sau când ne simtim sub presiune, in corp se eliberează hormoni de stres, incluzand adrenalina, noradrenalina si cortizolul. Acestia produc modificari fiziologice pentru a ne ajuta sa facem fata amenintarii sau pericolului şi poartă numele de “raspunsul la stres”.

▪Sistemul respirator este imediat afectat.Avem tendinta de a respira mai greu si mai repede, intr-un efort de a distribui rapid sange bogat in oxigen in corp.

▪Muschii nostri devin tensionati, in mod normal este modul natural al organismului de a ne proteja de rani si durere (atunci când corpul se simte in pericol se activează modul de luptă).

▪Cand stresul este acut, ritmul cardiac si tensiunea arteriala cresc, dar revin la normal odata ce stresul acut a trecut. Daca stresul acut este repetat sau daca stresul devine cronic (pe o perioada lunga de timp), acesta poate provoca leziuni vaselor sanguine si arterelor.

▪Cortizolul eliberat in corpul nostru suprima sistemul imunitar.

▪Capacitatea intestinului de a absorbi substantele nutritive din alimente poate fi redusa.

▪Hipotalamusul este localizat in creier si are un rol esential in conectarea sistemului endocrin la sistemul nervos. Semnalele de stres care vin de la hipotalamus declanseaza eliberarea hormonilor de stres cortizol si epinefrina, iar apoi zaharul din sange (glucoza) este produs de ficat pentru a va oferi energie pentru a face fata situatiei stresante.

▪sub presiune, oamenii pot adopta obiceiuri nocive, cum ar fi fumatul, consumul de alcool, consumul de droguri pentru a scadea stresul. Dar aceste comportamente sunt modalitati nepotrivite de adaptare si conduc doar la probleme de sanatate si riscuri pentru siguranta si bunastarea noastra personala.

Intrebarea este : merită să fii furios şi stresat din cauza unei situații temporare, provocând un rău permanent corpului? Bineințeles că nu. Vei continua să suferi dacă ai o reacție emoțională la orice. Adevărata putere stă in conştientizare şi cumpătare. Dacă o intâmplare anume sau cuvintele iți pot controla mintea, inseamnă că orice te poate controla şi prin urmare, distruge, inclusiv fizic.

Într-o zi lunară 16 nu este indicatā treaba in gospodărie. Exercițiile fizice şi aportul de vitamine şi minerale, in special fierul, sunt foarte importante astăzi pentru regenerarea sângelui.

În cazul în care vă aflați intr-o poziție de conducere, nu cereți prea multe de la angajați astăzi. Lăsați pretențiile de-o parte o zi, până se echilibrează energia şi până când toată lumea işi va recupera concentrarea. În cazul in care sunteți angajat, ocupați-vă cu sarcini uzuale, nimic ieşit din comun care să necesită o atenție sporită.

Găsiți echilibrul înăuntrul vostru pentru a putea influența in bine energia care vă inconjoară. Astfel, veți putea să-i ajutați pe cei care intră in contact direct cu voi şi care pot avea o stare de irascibilitate. Fiți creatori ai armoniei!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s