Eclipsa totală de Soare-previziuni generale

Screenshot_20190702-221033_Facebook

Din punct de vedere astrologic, eclipsa totală de Soare care a avut loc aseară, in jurul orei 22, ora României, are un efect de până la 6 luni.

O eclipsă de Soare se poate produce doar la Lună Nouă, atunci când Soarele se află in conjuncție (acelaşi grad zodiacal) cu Luna, poziționată între acesta si Pământ.

Eclipsa care are loc in semnul Racului, cu implicarea Nodului Nord, aduce evenimente noi şi ne impinge să mergem inainte pentru a implini lectiile destinului. Puşi in fața unor noi situații ne “obligă” la transformare şi adaptare. Asta nu inseamna ca ni se vor intâmpla lucruri rele, ci in funcție de ceea ce avem nevoie in drumul nostru evolutiv in viață. Poate că unora vi se par repetitive interpretările evenimentelor astrologice în ceea ce privesc noțiunile de “nou” şi “evoluție” însă trebuie înțeles că fără aceste evenimente am dormi in papuci, nefiind forțați să luăm atitudine.

Fiecare dintre noi avem o hartă natală (fotografia cerului din momentul nasterii), eclipsa făcându-şi efectul intr-un anumit sector dintre cele 12. Mai jos, in articol, veți găsi sectoarele de viață influențate in funcție de zodie şi Ascendent, pentru a vă orienta in privința domeniului afectat de eclipsă. Exemplele sunt limitate, ține de voi să urmăriți schimbările şi neprevăzutul din viața voastră in funcție de sectorul corespunzător zodiei. Sfatul meu este să consultați mai intai Ascendentul, deoarece acela este punctul de plecare al hărții natale, prin urmare mai relevant.

Nu este obligatoriu acum ca toată lumea să fie influențată de eclipsă, să ia decizii majore cum ar fi să se căsātorească/divorteze, sa schimbe jobul, să se mute in alt oras/țară etc. Depinde influența natală a fiecărui individ, însă per total cu toții vom simți acest val energetic intr-o oarecare măsură. Țineți cont şi de faptul că eclipsa isi produce efectele pe următoarele 6 luni.

Venim după un iunie care ne-a cam şifonat pe mulți, ceea ce ne poate determina să vrem să schimbăm anumite aspecte din viață. Aici intervine şi retrogradarea lui Mercur care, de la jumatatea lunii iulie, ne va pune in situații similare lunii trecute, poate chiar aceleaşi, ceea ce va face şi mai inconfortabilă atmosfera. Retrogradarea va avea loc tot in Rac, acolo unde se află momentan Soarele, Luna, Venus şi Nodul de destin.

Având loc in semnul cardinal al Racului, nevoia principală a acestei eclipse va fi cea de securitate. Indiferent de proiectele noastre, de dorințe şi visuri, nu putem inainta dacă nu avem un echilibru emoțional şi nu ne simțim in siguranță. Unii dintre voi veți simți mai acut nevoia de a fi susținuți pentru a putea inainta. Atmosfera de acasă şi relațiile din familie sunt foarte importante pentru sustinerea emoțională din această perioadă. Dacă nu vă aflați în poziția de a avea nevoie, atunci lucrați impreuna cu Venus in beneficiul celorlalți. Ingrijiți-i, sprijiniți-i, arātați compasiune! Ne vom lupta în acelaşi timp şi cu opoziția lui Saturn pe axa de destin, care va complica lucrurile cu diverse piedici, el cerând de la noi determinare şi ambiție. Lucru greu de realizat, având in vedere semnul sub care are loc eclipsa, in care cu toții vom avea nevoie de intelegere şi dragoste.

Cele mai “afectate” semne(inclusiv Ascendent) sunt cele cardinale: Berbec, Rac, Capricorn, Balanta. Iar pentru că Marte, zeul războiului, focul nostru interior care ne impulsioneazā să acționăm, intră in Leu, triada de foc va simți şi ea presiunea lunii iulie : Berbec, Leu, Săgetător.

Pentru a vă asuma responsabilitatea vietii de adult, cam răvăşită de avalanşa emoțiilor eclipsei in Rac, trebuie să vă recăpătați echilibrul interior, care nu depinde de altcineva decât de voi înşivā. Dacă vă bazați pe altcineva sa v-o ofere, va fi doar una temporară. La această acțiune va participa şi Chiron retrograd (din 9 iulie) care va scoate la suprafață răni mai vechi, dar adânci, pentru a le vindeca impreună cu iubitoarea Venus în Rac.

Oricum ați resimți această lună atât de importantă din an, profitați de şansele oferite şi inaintați! Asta este foarte important : să nu stați pe loc. Nu pentru un job care simtiți că nu vă este potrivit, nu pentru o dragoste care simțiți că nu vă implineste, nu din frica de a fi judecat, şi tot aşa, motivele pot continua. Succes !

▪BERBEC/ASCENDENT BERBEC

Sectorul de viață in care se pot produce schimbări sau pot apărea oportunități este cel al casei 4 : cămin, familie (actuală sau de proveniență), tradiție, rādācini, locuinťă, proprietate. Deoarece orice eclipsă implică unul dintre nodurile lunare, in cazul de față Nodul Nord, acordați atenție semnelor, chiar şi micilor detalii care vă fac atmosfera inconfortabilă. Este posibil ca destinul să aibă un plan pentru voi, dorind să vă impingă intr-o altá direcție. De exemplu, dacă locuiți in chirie şi apar neînțelegeri cu proprietarul, este cazul să vã orientați cãtre un alt loc. Opoziția lui Saturn va limita unele acțiuni şi vã poate ingrădi, cum ar fi să nu dispuneți momentan de bani pentru a lua o astfel de decizie. Important este să observați cã undeva există o problemă şi să căutați o soluție. Acesta este doar un exemplu, eclipsa afectând pentru voi un element din sfera casei 4, acolo unde trebuie să dați mai multă atenție. În ceea ce priveşte retrogradarea lui Mercur, sfătuiesc părinții Berbec (sau ascendent) ca ín această lună să lucreze tema comunicării atât cu copiii, cât şi cu soțul/soția.

▪TAUR/ASCENDENT TAUR

Sectorul în care pot avea loc schimbări este cel al casei 3 : comunicare, educatie, gândirea de bază, raționament logic, relațiile cu cei apropiați( inclusiv frați, colegi, vecini) călătorii scurte. Deoarece eclipsa implică Nodul Nord, fiți atenți la semne, destinul vã poate indruma. Se poate ivi posibilitatea unei călătorii, pot lua naştere idei noi cu privire la drumul vostru in viață şi la ceea ce vă doriți să atingeți ca obiectiv. Un alt exemplu ar fi o schimbare in modul de comunicare care poate deveni fie mult mai expresiv, fie mai capricios. Aveți grijă de care parte vă situați, fiindcă o atitudine morocănoasă in timpul lui Mercur retrograd poate creea conflicte cu persoanele apropiate(colegi,vecini,familie). Există posibilitatea apariției unei neintelegeri/erori in ceea ce privesc acte, documente legate de proprietate, locuință sau de casa 3 a educației, in cazul in care urmați anumite cursuri. Exemplele pot continua pe această casă, acordați atenție acestui sector.

▪GEMENI/ASCENDENT GEMENI

Sectorul de viață in care se pot produce schimbări sau pot apărea oportunități este cel al casei 2 : bani, nevoi primare, resurse, securitate materială. Aici este evidențiată modalitatea în care se câştigă banii, posibil intr-un fel nou ori are loc o evaluare a vechii modalități. De asemenea există si posibilitatea unor cheltuieli neprevăzute ori datorii, în funcție de natura imprevizibilă a eclipsei. Mai bine concentrați-vă pe transformare şi organizare a resurselor, decât să vă forțeze universul să o faceți. Guvernatorul semnului vostru, Mercur, intră în retrogradare, de aceea vă sfătuiesc sã aveți răbdare în relațiile cu cei din jur.Nu vă lăsați conduşi de stări de iritabilitate deoarece veți bloca ceea ce are de oferit eclipsa, adică implinirea nevoilor personale. Nu vã incăpățânați să reacționați acolo unde vi s-a pus zid ci din contră, analizați dacă intr-adevăr se merită, revenind asupra subiectului dupa 1 august. Exemplele pot continua, acordați atenție activității din acest sector( casa 2 ) şi către ce anume vă poate indrepta.

▪RAC/ASCENDENT RAC

Aici avem o activitate aparte. Nodul de destin, Venus, Soarele şi Luna(eclipsa), retrogradarea lui Mercur, toate acestea in semnul Racului indică un reset karmic. Casa activată este casa 1 a propriei identitãți, imaginii, egou-ului, modului in care sunteți perceputi de ceilalți, a corpului fizic dar şi a spiritului. Accentul luna aceasta se pune pe descoperirea de sine prin a vă pune intrebări dacă drumul pe care sunteți este cel potrivit, dacă ceea ce intreprindeți este ceea ce vă face plăcere, dacă oamenii cu care interacționați vă plac cu adevărat ori trebuie să faceți anumite schimbări in comportament. Acest reset karmic al imaginii de sine vă poate propulsa dacă faceți schimbările necesare şi dacă vă conştientizați punctele slabe incat să lucrati la intārirea lor. O perioadă benefică in care să vă faceți vãzuți şi auziți. Sfatul meu pentru voi este ca tot ce alegeți să faceți să fie in acord cu cine sunteți cu adevărat şi cu ce doreşte spiritul vostru. Atenție la cuadratura Uranus-Marte! Există posibilitatea luna aceasta, in special perioada de mijloc, a unor discuții aprinse cu un grup de care aparțineți, cu oamenii cu care lucrați, asociați, colaboratori. Gestionați totul cu calm !

LEU/ASCENDENT IN LEU

Fiind activată casa 12, veți simți nevoia zilele acestea de a vă retrage din viața socială şi de a reflecta asupra propriei persoane. Această stare nu va dura mult deoarece vulcanicul Marte a păşit in semnul vostru, unde va aduce determinare şi energie fizică, lucru care v-a lipsit in ultimul timp, cât focul acestuia a cam fost stins de apa Racului. Cu toate acestea, este benefică şi o perioadă de solitudine pentru a vă incarca bateriile şi a vã pune ordine in gânduri. Mercur retrograd in casa 1 cere o reevaluare a comportamentului vostru in societate, a atitudinii față de ceilalți, chiar şi fațã de persoanele iubite. Oricât de ocrotitoare este Venus in Rac, trebuie să le şi permiți celor dragi sā ajungă la inima voastră. Este timpul să inchideți ciclul retragerii pe casa 12, să rezolvați prin comunicare ce ati “aruncat” sau refulat acolo şi să permiteți mersul direct in casa 1 a lui Mercur din august.

▪FECIOARĂ/ASCENDENT FECIOARĂ

Sectorul de viață in care se pot produce schimbări sau pot apărea oportunități este cel al casei 11 : plan social, modul in care relaționezi, prieteni, grupuri, organizații, relația cu clienții, proiecte mari, colaborări. Retrogradarea lui Mercur vă poate da impresia că sunteťi blocați intr-un mediu care nu vă face bine sau nu vă regăsiți iar eclipsa vine la momentul potrivit pentru a vă ajuta să lăsați totul in urmă. Veți simți nevoia acută de a aparține unui grup în care să fiți acceptați exact aşa cum sunteți, impreuna cu care să impărtăşiți aceleaşi idealuri. Fiți sociabili, petreceți timp alături de oamenii cu care vă simțiți in largul vostru însă nu vă mai puneți sufletul pe tavă! Fiți rezervați in privinta vieții personale. Cu Marte pe casa 12 ceea ce plănuiți trebuie făcut in tăcere şi departe de ochii lumii. Semnul Fecioarei se află în reconstrucție până in 2020, inclusiv. Nu e nevoie sa va stie toti planurile, rezultatele se vor vedea la timpul potrivit!

BALANȚĂ/ASCENDENT BALANȚĂ

Sectorul de viață in care se pot produce schimbări sau pot apărea oportunități este cel al casei 10 : cariera, modul in care te prezinți in societate, statut, reputație, plan profesional, relația cu autoritățile şi superiorii (aici o autoritate poate insemna şi figura paterna/materna, profesori, etc). Există posibilitatea ca eclipsa să vă ducă intr-o nouă direcție in ceea ce priveşte acest sector sau să vă pună intr-o lumină bună in plan social. Poate că veți stabili contacte noi cu persoane care và pot ajuta in drumul vostru ori intări poziția avută deja. Folosiți-vă farmecul personal in domeniul in care activați, mai ales că beneficiați tot aici de prezența guvernatoarei voastre, Venus. Retrogradarea lui Mercur vă va determina să vă reevaluați obiectivele din planul profesional iar eclipsa de Soare va va ajuta să găsiți modalități prin care să le impliniți. Vă sfătuiesc să reevaluați, de asemenea, şi prieteniile. Aveți grijă ce împărtăşiți cu anumiti “prieteni” ! Dacă Universul vă dă semnale subtile in ceea ce ii priveşte, nu vă faceți că n-ați priceput. Veți avea de pierdut mai târziu! In concluzie, acordați atenție casei 10 şi a elementelor ei.

▪SCORPION/ASCENDENT SCORPION

Sectorul de viață in care se pot produce schimbări sau pot apărea oportunități este cel al casei 9: studii superioare, călătorii, străinătate, explorare, credință, valori morale, principii, idealul spre care tindem, visuri mărețe. Această casă ne vorbeste despre cum ne conectăm cu oamenii, indiferent de cultură sau alegeri personale, ne vorbeşte despre propriul crez şi despre cum acționăm pe baza acestuia. Eclipsa poate aduce ocazia unei călătorii, unui contact cu oameni diferiți de ceea ce intâlniți in mod normal, oportunitatea de a invăța in perioada urmātoate a unor lucruri noi, de adaptare şi lărgire a viziunii. Dacă veți lucra la mărirea orizontului, reevaluarea țelului setat şi a valorilor morale stabilite, veți coborî de pe piedestal şi veți invăța să fiți mai toleranți cu cei din jur. Determinarea de a incepe proiecte noi sau a munci cu mai mult interes pentru cele aflate in curs, de a vă conecta cu oamenii şi a menține o bună comunicare vine de la Mercur, care il intalneste pe Marte in Leu, aspect ce are loc o datã la 2 ani. Aşa că nu pierdeți trenul ambiției! Poate incolți chiar ideea de a vă muta in altă țară ori de a urma o pregãtire peste granițe. Eu doar am exemplificat câteva posibilități in legătură cu casa 9, insă voi tineți cont de elementele care o compun şi fiți atenți la semne.

▪SĂGETĂTOR-ASCENDENT IN SĂGETÃTOR

Sectorul de viațã in care se pot produce schimbări sau pot apărea oportunități este cel al casei 8 a transformării, regenerării, banilor avuți in comun cu cineva(parteneri de afaceri, sot/sotie, frati), taxe, datorii, mosteniri, procese legale. Având activată o casă financiară, o paletã intreagă de posibilități işi face apariția, de la noi resurse, posibilitatea de a vă mări veniturile, câştiguri prin intermediul partenerului, la imprumuturi, credite, datorii, pierderi, sponsorizări. Deoarece Nodul Nord este implicat in această eclipsă, tot ceea ce pierdeți este in legătură directă cu karma. Poate una trecută, poate una viitoare. Poate doar plătiți Cosmosului in avans pentru a avea stabilitate mai tarziu, de exemplu un credit bancar pentru o casă. Indiferent de ce alegeți să faceți luna aceasta in ceea ce priveste acest sector, fiți atenți, de asemenea şi la semnele pe care Universul vi le pune in cale. El vă indrumă către unde vă este mai bine! Casa 8 are şi o latură mistică şi psihologică, iar eclipsa vă predispune la transformare in acest sens. Posibil să existe o situație de viață care vă va schimba pentru totdeauna viziunea şi percepția.

▪CAPRICORN/ASCENDENT IN CAPRICORN

Sectorul de viațã in care se pot produce schimbări sau pot apărea oportunități este cel al casei 7 a parteneriatelor de afaceri/de viată, contracte, justitia, relația cu publicul. Eclipsa vă va aduce oameni noi in viată in următoarea perioadă, posibile relații de afaceri sau, in legatura cu următoarea eclipsă din 17 iulie pe casa 1 a identitatii, va schimba ceva in statutul vostru partenerial. Dacă sunteți singuri veți incepe o relație, dacă aveți deja una puteți ajunge la logodnă si căsătorie. Nici divorțul nu este exclus aici, atât timp cat există predispoziția schimbării statutului. Marte intretine focul in zona financiară, mai exact a banilor avuți/câştigați in comun, întărind ideea unei colaborări sau parteneriat in această zonă. Marte in Rac v-a cam moleşit, este timpul să fiți mai increzători in propriile puteri şi să acționați strategic. Acestea sunt doar câteva exemple in legătură cu casa 7, însă voi țineți cont de elementele care o compun şi fiți atenți la semne. Poate că unii dintre voi vor avea un proces cu o incheiere favorabilă lor, este tot o posibilitate a acestui sector.

VĂRSĂTOR/ASCENDENT IN VĂRSĂTOR

Sectorul de viațã in care se pot produce schimbări sau pot apărea oportunități este cel al casei 6 : loc de muncă, rutina zilnică, sănătate, alimentaťie, regim de viață. Programul obişnuit şi modul in care viața voastrã se desfăşoară poate suferi modificări. De exemplu, poate că locul de muncă va trece prin nişte schimbări care va afecta activitatea obişnuită (timpul, turele, colegi noi, sef nou). Cu atât de multă activitate planetară aici ar fi chiar indicat să incepeți o dietă şi să vă ingrijiți sãnãtatea. Ținând cont de faptul că implică Nodul de destin, este foarte posibil ca o afecțiune care işi face apariťia in această perioadă să fie ca urmare a încălcării in vreun fel a legii cosmice. Opoziția lui Saturn va incetini vindecarea, asa că vă sfătuiesc, indiferent de harababura care poate avea loc in ceea ce privesc programul şi responsabilitățile zilnice, nu vă enervați, iritați sau neglijați. Cu Venus in Rac există posibilitatea să fie nevoie să oferiți confort, afecțiune şi ingrijire unei persoane din viața voastră, cel mai probabil de sex feminin.

PEŞTI/ASCENDENT IN PEŞTI

Sectorul de viațã in care se pot produce schimbări sau pot apărea oportunități este cel al casei 5 : dragoste, creație, bucurie, petreceri, copii, jocuri. In cazul vostru eclipsa aduce o energie bună in ceea ce ține de acest sector, timp de calitate petrecut cu copiii si persoanele dragi vouă, relaxare, atmosferā de petrecere. Dacă vă aflați in vacanță cu atât mai bine, altfel ați simți acut nevoia de pauză şi distracție, concentrându-vă mai greu la sarcinile cotidiene. Dacă nu aveți copii şi vã doriți, puteți incerca să concepeți in această perioadā, fertilitatea fiind crescută şi datorită prezenței lui Venus in Rac tot aici, pe casa 5. Mercur va retrograda pe casa 6 a locului de muncă, astfel că vă sfătuiesc să aveți grijă toată luna iulie la modul in care comunicați cu sefii, colegii, clienții. Pot reapārea discuții similare lunii trecute sau chiar acelasi subiect poate fi deschis. Găsiți o nouă abordare şi soluționare fără a intretine o atmosferã tensionată. Dacă cineva vă cere ajutorul, in special in legătură cu o problemă de sãnătate, nu ezitați să-l oferiți. Stă in natura voastră de Peşti!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s