ASTRO-SFATUL ZILEI

Screenshot_20190401-010607_Gallery8 mai – a 5 a zi lunară

☆Lună în creştere in Rac♋

☆Soare în Taur♉

☆Zi a săptămânii : miercuri, guvernată de Mercur

☆Culoarea zilei : verde

________________________

Ziua lunară 5 ține de digestie : atât a informației cât şi a alimentelor. Hraniți-vă mintea cu ce vă este folositor iar corpul cu ce vă place.

Ştim cu toții că atunci când mâncăm ce ne place stimulăm producerea dopaminei, un neurotransmițător cu rol important pentru emoțiile şi sentimentele noastre, pentru motivație sau lipsa acesteia, dar şi pentru procesul de memorare. Atunci când exagerăm şi mâncăm prea mult ce ne place, nivelul crescut de dopamină creează dependență(ca şi in cazul drogurilor şi alcoolului) şi un efect invers, nemaiprovocând plăcere, ci depresie.

Este uimitor cum încã din Antichitate, atunci când au stabilit ziua lunara 5, oamenii aveau astfel de cunoştințe, observând legătura dintre starea emoțională şi alimentație, in scopul de a menține un echilibru între fizic, psihic şi natură. Pe când noi, care ne credem aşa “evoluați” , ne îmbuibăm fără  rost, fără un program şi fără să ne gândim la consecințele asupra corpului, creierului şi spiritului.

Dacă simțiți tensiunea lui Uranus zilele acestea prin diverse feluri, de la faptul că nu sunteți înțeleşi sau percepuți corect în comunicare până la tensiune musculară şi stare de iritabilitate fără un motiv anume, vă sfătuiesc să faceți o plimbare în natură. Aflându-ne momentan intr-un semn de pământ, stabilirea unei legături cu acesta vă va linişti. Dacă aveți posibilitatea să vã intindeți pe pământ, faceți-o.

La sfârşitul zilei vã mai puteți relaxa şi prin activități ce țin de Neptun, cel care ne bagă intr-o stare de visare şi ficțiune : urmăriți un film, un documentar, citiți o carte, ascultați muzicã ambientalã în timp ce vă faceți rutina de seară. Tot o astfel de activitate este şi joaca cu cei mici, care vă va duce pe un tărâm al imaginației acestora.

În concluzie, astăzi e nevoie de producerea dopaminei pentru o stare de bine şi o bună funcționare a organismului care să vă susțină intreg ciclul lunar, dar şi de stimulare intelectuală. În rest, nu cred că mai are rost să vă menționez cuvântul ce descrie luna mai : muncă.

Vă doresc o zi productivă!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s