Echinocțiul şi Luna Plină din noaptea 20/21 martie

Bună dimineața în noul an astrologic!

▪Soarele a intrat în Berbec azi noapte la ora 23:58 marcând un nou început.

▪Ce este echinocțiul? Mișcarea aparentă a Soarelui pe sfera cerească, determinată de mișcarea reală a Pământului pe orbita sa, generează pentru latitudinile noastre inegalitatea duratei zilelor și nopților la diferite epoci ale anului, datorită poziției aproximativ fixe în spatiu a axei de rotație a Pământului, precum și a înclinării sale față de planul orbitei acestuia. Astfel, pe sfera cerească, Soarele parcurge în decurs de un an un cerc mare numit ecliptica.

La momentul echinocțiului de primăvară, Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera sudică in cea nordică. Când Soarele se află în acest punct el descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea zilei cu a noptii.

WipeOut21_20_2019_012119.926000

sursa : observatorul astronomic Vasile Urseanu

▪Intrarea Soarelui în Berbec ne va anima starea. Tot ceea ce am plănuit şi calculat până acum vom simți nevoia să materializăm de acum înainte. Ce caracterizează in principal acest semn zodiacal este lupta(guvernatorul zodiei Marte, zeul războiului). Cum Echinocțiul are ca Ascendent Săgetătorul, această luptă se va duce pentru implinirea unui ideal, a dorinței de evoluție şi expansiune. Lupta pentru dreptate va fi motorul zilelor ce urmează, însă Berbecul semnifică de asemenea impulsivitatea, natura brută a omului, pornirea instinctuală, aşa că mai bine lăsați ca acest val să treacă. Gândind apoi la rece veți vedea lucrurile şi dintr-o altă perspectivă. Degeaba ne agităm pe baza unei porniri instinctuale, dacă mai apoi nu vom schimba nimic la noi, rămânând aceiaşi. “Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi in lume”-Mahatma Gandhi

▪Soarele va întâlni in Berbec asteroidul Chiron. Luminându-l, va scoate la suprafață traume din trecutul nostru, temeri cu care ne-am luptat la un moment dat, răni nevindecate, durerea unei pierderi, certuri cu anumite persoane din viata noastrã care au lãsat urme adânci, păcălindu-ne singuri că am trecut peste. Mulți vom simți frustrare, neputință, neimplinire, furie. Rolul lui Chiron este de a ne confrunta cu propriile răni pentru a le vindeca. În momentul în care ne eliberăm, putem evolua. Nu se pot obține rezultate diferite din a face in fiecare zi acelaşi lucru. Debarasați-vă de tot ce vă ține pe loc şi ce vã imbolnăveşte pe interior. Ura, ca şi iubirea, ne face dependenți. Eliberați-vă !

Ce mai putem face impreună cu vindecătorul Chiron? În astfel de momente tulburătoare să indentificăm sursa nefericirii noastre şi să o transformăm in fericirea altora. Voi da exemplul unui psiholog care astăzi consiliază copiii maltratați, însă puțini ştiu că a fost şi el, la randu-i, agresat fizic şi psihic în copilărie. Un alt exemplu sunt părinții care şi-au pierdut copiii din cauza cancerului, contribuind acum la ridicarea primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România. Lista poate continua.

▪Toată această trăire interioară intensă va fi “exagerată” şi de Luna Plină care a avut loc tot azi noapte, la ora 03:40. In continuare vă sfătuiesc să nu consumați prea multe dulciuri şi băuturi care stimulează activitatea sistemului nervos. Cum ştiți deja din articolele anterioare, la aceastã fazã lunarã este indicat consumul de alimente bogate în fier.

Bucurați-vă, energizați-vă, mişcați-vă! Sezonul Berbecului a venit, lăsând în urmă nopțile lungi de iarnă ! Luna Plină are şi partea ei bună, nu numai de a ne agita spiritul : aduce in fiecare ciclu lunar şansa de afirmare, promovare, reuşită a noastră, poate veni cu soluții la probleme a căror rezolvare ne cam dădea bătai de cap, ne luminează “judecata” dar şi ideile inovatoare pe care de multe ori ne e teamă să le punem in practică. La momentul de Lună Plină avem impresia ca nimeni si nimic nu ne poate opri, însă apoi, cu trecerea zilelor, vom da usor usor in înapoi, odată cu faza de descreştere a acesteia. De aceea trebuie să stabiliți ce vă doriți şi cereți divinității să “vă lumineze”. Răspunsul se află în voi, undeva in subconştient ştiți deja, trebuie doar luminat şi adus în starea de conştiență.

▪ Chiar dacă am intrat intr-un semn de foc, Mercur este încă retrograd într-un semn de apă. Berbecul ne impinge inainte, să luăm atitudine şi să acționăm, pe când Mercur in Peşti ne trage inapoi, făcându-ne încă vulnerabili şi sensibili la cuvintele celor din jur. Vom mai avea parte, până in aprilie, de o comunicare deficitară, informații interpretate greşit, intarzieri, amânări şi tot felul de borcane încurcate. Prezența acestuia în Peşti amplifică puterea guvernatorului semnului, şi anume Neptun. Efectele acestor aspecte s-au resimtit luna aceasta şi inca o mai fac, în felul în care analizăm o situație, felul în care luăm decizii, felul in care reactionam la anumiti stimuli ori in care interactionăm. Confuzie, oboseală, sensibilitate, nervozitate dar şi intuiție(v-ați lăsat la mâna voastră) sunt cuvinte cheie care pot descrie astfel de tranzit. Din aprilie ceața neptuniană se va ridica.

▪Încercați să fiți şi voi in echilibru precum ziua şi noaptea care impart aprox. egal 24 de ore, dar şi Luna în Balanță♎

▪Sper că v-au plăcut informațiile pe care le-ați descoperit şi călătoria pe care ați făcut-o şi astăzi in Multiversul meu💫Fiți in armonie in următoarele 72 de ore, faceți curățenie in case şi in suflete! Sărbătoriți! Vă doresc un start bun !

Ne reîntâlnim pe Multivers după trecerea acestui val energetic! La mulți ani ! 🙏💞💫💖🌸

 

20190110_010711

2 thoughts on “Echinocțiul şi Luna Plină din noaptea 20/21 martie

  1. Cum fac curățenie în suflet!?in casă mă descurc…la mulți ani,te îmbrățișez

    joi, 21 mar. 2019, 06:43 multivers a scris:

    > Astrolog Angelica Hrib posted: “Bună dimineața în noul an astrologic! [image: > ▪]Soarele a intrat în Berbec azi noapte la ora 23:58 marcând un nou > început. [image: ▪]Ce este echinocțiul? Mișcarea aparentă a Soarelui pe > sfera cerească, determinată de mișcarea reală a Pământului pe orbita sa, > generează pe” >

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s