CUM NE VA AFECTA ECLIPSA DIN 6 IANUARIE ÎN FUNCȚIE DE SEMNUL ZODIACAL

20181229_040119

 

Data de 6 ianuarie semnifică pentru noi, creştinii-ortodocşi, încheierea sãrbãtorilor de iarnă prin celebrarea Botezului Domnului. După această ultimă sărbătoare se va face curățenie, brazii vor fi scoşi din casă, instalațiile luminoase şi decorațiunile vor fi puse la păstrare până la următorul Crăciun.

Însă anul acesta avem de făcut curățenie nu numai în case, ci şi in viețile noastre.

Eclipsa parțială de Soare va avea loc la aprox 15°Capricorn şi va fi deosebită prin prezența Nodului Sud( bagajul karmic ), a lui Saturn (marele învățător, zeul timpului şi al dreptății) şi a lui Pluto ( planeta transformării şi regenerării ). Efectul acesteia se va resimți în următoarele 6 luni.

În astrologie, eclipsele au rolul de a ne indica, în funcție de semn şi casă, sectorul de viață care necesită schimbare, ajustare ori totală transformare. În combinația în care aceasta are loc, ne indică că este timpul de a ne desprinde de obiceiuri şi mentalități invechite, de legătura bolnăvicioasă cu trecutul, de oameni care nu ne mai fac bine, de orice nu ne mai este benefic si folositor pentru evoluția noastră personală. Saturn poate zdruncina temeliile pe care ne aflăm pentru a ne drumul potrivit nouă. Cuvântul reprezentativ al acestei eclipse: renunțarea.

Cei mai afectați de eclipsă vor fi:

-zodiile cardinale : Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în cazul celor care sunt născuți ori au Ascendentul între 10°-20° în aceste semne.

-Capricornii născuți între 1 şi 10 ianuarie (inclusiv) ori cu Ascendent între 10°-20° în Capricorn.

-cei cu planete personale între gradele menționate.

☆În cele ce urmează voi face o scurtă analiză a celor 12 semne zodiacale. Aceasta reprezintă o generalizare, fiecare om având propria lui hartă natală care il face unic ( in funcție de data, ora şi locul naşterii ). Consultați de asemenea şi ascendentul.

_________________________________________

●BERBEC

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa X (reputație, statut, carieră)

☆Un moment bun pentru a începe ceva nou care să vă ofere satisfacție pe termen lung şi de pe urma căruia să aveți de câştigat. Puneți in balanță mulțumirile şi nemulțumirile legate de acest sector de viață. Fie că vă doriți un job nou, o reprofilare, o promovare ori recunoaştere publică, vă sfătuiesc să renunțați la idei învechite care până acum nu v-au adus niciun beneficiu şi să adoptați o nouă atitudine. Faceți planuri, organizați-vă, setați-vă un obiectiv. Deoarece eclipsa are loc intr-un semn cardinal de pământ trebuie să aveți răbdare si să munciți cu dedicare. Rămâneți cu picioarele pe pământ si implicați în atingerea obiectivelor. Răsplata va veni la momentul potrivit.

●TAUR

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa IX (a studiile înalte, călătoriilor, spiritualității)

☆Datorită semnificației karmice pe care această eclipsă o are, veți fi puşi față-n față cu trecutul de care este timpul să vă desprindeți. Un nou drum se deschide si odată cu el apar noi oportunități. Se poate ivi posibilitatea unei călătorii cu scop profesional ori relocarea într-o altă țară; vă puteți inscrie la un curs de calificare/perfecționare a aptitudinilor care să vă ajute să avansați in carieră; posibilitatea de a pleca la studii in străinătate. Orice şansă se iveşte, acesta este momentul de a face schimbarea. Aveți totuşi in vedere că Nodul Sud în Capricorn vă cere sa rămâneți cu picioarele pe pământ, să vă concentrați la prezent si la împlinirea unor obiective reale. Nu umblați după potcoave de cai morți, ci după lucruri realizabile în funcție de puterea şi pregătirea pe care o aveți.

●GEMENI

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa VIII (a transformărilor, a secretelor, a banilor altora, datorii, taxe, misticism, ezoterism)

☆Deoarece scopul eclipsei este de a renunța la ceea ce ne ține legați, în cazul în care datorați bani unei persoane sau unei instituții bancare, acesta este un moment bun să vă incheiați socotelile.  Dacă vă aflați intr-o căsnicie toxică doar pentru că depindeți de resursele partenerului, este timpul să vă faceți responsabili de propria existență. Saturn vă vrea pe drumul vostru, responsabili şi maturi. In această perioadă veți experimenta vise intense, cu o amplă desfăşurare. Acordați atenție instinctului !

●RAC

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa VII (a relațiilor cu cei din jur : partener de viată/de afaceri, relații de colaborare)

☆Renunțarea aici intervine în legătură cu relațiile nesănătoase şi neproductive. Dependența față de o persoană sau frica de a o pierde ne face de multe ori să rămânem intr-un loc chiar dacã nu ne face bine. Este momentul să evaluați relațiile cu ceilalți şi să acționați in propriul benefiu. Schimbarea de direcție este esențială. Pe de-o parte puteți renunța la oameni alături de care vă simțiți subapreciați sau nerespectați iar pe de altă puteți renunța la o atitudine posesivă sau la propriile ambiții pentru a nu pierde persoana in cauză. Pentru unii poate însemna incheierea unui parteneriat iar pentru alții stabilirea unuia. In timp ce unii raci pot ajunge la divort, alții hotărăsc că este momentul să pună bazele unei familii. Acolo unde există deja stabilitate, prezența lui  Saturn pe casa VII va întări legătura.

●LEU

☆Domeniul de viață afectat – casa VI (sănãtăte, mediu profesional, rutină)

☆Acordați mai multă atenție sănătății voastre fizice si psihice. Renunțați la anumite sarcini ori delegați o parte dintre acelea care vă suprasolicită la locul de muncă. Dacă nu mai faceți față condițiilor de muncă ori vă luați un concediu, ori un alt job. Renunțați la anumite plăceri care vă fac rău cum ar fi dulciurile, țigările, mancarea de tip fast food, băuturile carbogazoase etc. Urmați o dietă, faceți mişcare, încercați să respectați un program de somn. Pentru Leii care nu au un loc de muncă a venit momentul  să vă cautați unul, asta dacă nu vreți ca energia acumulată şi nefolosită pe casa VI să vă afecteze sănătatea.

●FECIOARĂ

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa V

☆Eclipsa va avea loc pe casa iubirii. Deoarece Nodul Sud se află in Capricorn simțiți nevoia de stabilitate, de aceea este posibil să renunțați la persoana iubită din motivul că relația nu duce nicăieri. În cazul în care voi vă gândiți să puneți bazele unei familii iar celălalt nu este încă pregătit, vă va determină să luati o masură radicală. De preferat este să o luați conştient si de bună voie, altfel , la bilanțul lui Saturn, acea relație se va distruge de la sine tocmai pentru că nu era potrivită vouă. O altă situație legată de această casă ar fi ca unul dintre copiii voştri ( sau unicul ) să părăsească casa părintească sau poate veți fi chiar voi cei care vă veți îndepărta de casă şi copii în scop profesional. Sfatul aici este să nu vă  împotriviți schimbării, ci să adoptați atitudinea potrivită în incheierea unui capitol de viață.

●BALANȚĂ

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa IV (a căminului şi originilor)

☆Se poate întampla ca ceva să se defecteze iar pentru reparații va trebui să vă mutați o perioadă ; posibile neințelegeri cu proprietarul in urma cărora veți fi nevoiți să vă mutați in altă parte; se poate ivi ocazia de a pleca o perioadă din localitate sau țară. O altă situație apărută pe casa IV poate fi intoarcerea la rădăcini, la casa părintească din diverse motive : pot exista tensiuni şi discuții care necesită să mergeți acasă pentru a le rezolva; poate unul dintre părinți se îmbolnăveşte si va fi nevoie de prezenta voastră acolo. În oricare dintre cazuri v-ați afla , nu permiteți ca părinții să se folosească de această situație pentru a vă invada viața personală ori a vă comanda dupa bunul plac. Este timpul ca familia să-şi cunoască limitele. Pentru a nu vă perturba confortul emoțional este important ca in această perioadă să vă ocupați mai mult de cămin. Faceți curățenie în casã şi aruncați lucruri vechi, purtătoare de energii care nu vă sunt benefice.

●SCORPION

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa III (ìnteracțiunea cu mediul imediat, comunicare, procesarea logică a informației, studii medii, călătorii de scurtã duratã)

☆Este un moment bun pentru a vă revizui şi îmbunătăți modul de gândire. Renunțați la mentalitatea învechitã şi rigidă, adoptați o nouă atitudine. De exemplu, urmați cursurile şcolii pe care vi-o doriți fără a vă mai gândi la prejudecăți, la ce vor zice alții, la vârstă ori condiții. Posibil ca o relație de prietenie să ia sfârşit în perioada următoare ori ca un vecin drag vouă să se mute. În cazul în care ați avut o comunicare defectuoasã cu cineva apropiat, eclipsa vă oferă şansa de a clarifica lucrurile. Pentru cei dintre voi care lucrați in media ori in online, eclipsa reprezintă incheierea unui ciclu şi inceperea unuia nou în cariera voastră.

●SĂGETĂTOR

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa II (banilor proveniți din muncă, aptitudinilor ši talentelor capabile să genereze venit)

☆Eclipsa in Capricorn este un prilej pentru ca voi să vă reevaluați resursele şi talentele, să faceți un bilanț a ceea ce dețineți şi de ce anume vă puteți folosi pentru a face bani. Este foarte important să rămâneți ancorați în realitate când vă apreciați valoarea pentru a nu lua decizii păguboase. Cheltuiți doar ceea ce sunteți capabil să produceți prin propria muncă şi renunțați la obiceiurile/mofturile care vă determină să cheltuiți bani aiurea.

●CAPRICORN

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa I     (a personalității)

☆Este momentul să vă construiți într-o nouă versiune. Posibil să treceți printr-o criză de identitate referitoare la modul în care vă vedeți pe voi înşivă ori cum vă prezentați in societate, care să vă ajute intr-un final să vă descoperiți aşa cum sunteți cu adevărat. Saturn în casa I vă va expune realitatea exact aşa cum este, fără menajamente, zguduind temelia instabilă pe care stați şi la care aveți de lucrat. Renunțați la ceea ce vă ține ancorați în trecut şi permiteți-vă să fiți voi înşivă. Ieşiți în față, făceți-vă remarcați !

●VĂRSĂTOR

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa XII (a izolării)

☆Prezența nu numai a Nodul Sud, cât şi a lui Saturn, ne indică faptul că a sosit momentul bilanțului. Vă veți confrunta cu propriile voastre greşeli, temeri şi emoții refulate. Vă veți simți expusi, vulnerabili, căci va ieşi la suprafață ceea ce ați înăbuşit în subconştient. Saturn vrea ca voi să conştientizați şi să vă asumați faptele, pentru a merge mai departe. Chiar dacă aceste trăiri vă vor tulbura, este un bun prilej pentru a vă da seama de tot ce ați tot “aruncat” în casa XII, ca mai apoi să vă simțiți eliberați.

●PEŞTI

☆Domeniul afectat de eclipsă – casa XI

☆Posibil să experimentați o dezamăgire în legătură cu un prieten ori veți decide singuri să vă îndepărtați deoarece simțiți că nu mai aveți nimic în comun. Poate că nu vă veți mai identifica cu grupul de care aparțineți ori cu persoanele cu care colaborați şi decideți să vă retrageți. Nu numai eclipsa, ci şi prezența lui Saturn va pune la încercare relațiile de prietenie. Dacă există persoane în viață voastră care nu sunt tocmai oneste şi care doar vă irosesc timpul, Saturn vă va “scăpa” de ele. De preferat este să vă dați singuri seama şi să luați în mod constient o decizie cu privire la aceste relații neproductive.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s