CAPRICORN – previziuni generale 2019

20181229_035937

☆Capricornii îl au acasă pe Saturn, guvernatorul lor, din decembrie 2017 până în dec 2020, după un tur al zodiacului de aprox 29 de ani. Această “reîntoarcere acasă” marchează pentru voi începutul unui nou ciclu şi şansa de a vă reconstrui.

În mitologia romană Saturn este zeul roadelor pământului şi al dreptății, iar în mitologia greacă, zeul timpului. Acesta ne învață să construim cu răbdare şi dedicare, în ciuda tuturor adversităților, o fundație trainică.

Saturn în casa I vă va expune realitatea exact aşa cum este, fără menajamente, zguduind temelia instabilă pe care stați şi la care aveți de lucrat. Provocarea este de a vă vedea greşelile peste care ați tot construit şi a vă asuma răspunderea. Este momentul să faceți schimbări in viața voastră într-o manieră corectă. Aşa cum am precizat, Saturn este de asemenea considerat şi zeul dreptății, de aceea vă va susține şi recompensa doar dacă meritați cu adevărat. Pentru cei dintre voi care ați facut lucrurile cum trebuie, cu simț de răspundere, eforturile vor fi răsplătite.

Saturn impune anumite limite şi restricții pentru a ne feri de noi înşine şi de greşelile pe care suntem pe cale de a le comite. Nu trebuie să vã supărați atunci când întâmpinați dificultăți, ci să analizați scopul acestora. Marele învățător nu vrea decât să vă conducă pe drumul bun şi potrivit pentru voi.

Tranzitul acestuia prin casa I vă poate ajuta să pierdeți mai uşor în greutate. Dacă aveați de gând să urmați o dietă, iată că beneficiați de susținere.

☆Tot in Capricorn se află si Nodul Sud (bagajul karmic) care vă indică că este momentul să lăsați in urmă trecutul şi să vă construiți într-o nouă versiune. Un eveniment important care va include Nodul Sud este eclipsa parțială de Soare din 6 ianuarie. Poate că veți renunța la o persoană deoarece nu vă hrăneşte egoul ori, din contră, veți renunța la orgoliu şi prea multă iubire de sine pentru a iubi şi a accepta in viață voastră pe cineva. Este posibil să treceți printr-o criză de identitate referitoare la modul în care vă vedeți pe voi înşivă ori cum vă prezentați in societate, care să vă ajute intr-un final să vă descoperiți aşa cum sunteți cu adevărat. Toate acestea sunt importante pentru evoluția voastră personală însă şi mai important este să îndreptați atenția acordată propriei persoane către cei apropiați vouă. Această eclipsă cu încărcătură karmică are un impact mai mare asupra Capricornilor născuți între 3-12 ianuarie. Vă sfătuiesc să fiți atenți la evenimentele declanşate de eclipsă şi să reacționați in cel mai înțelept mod cu putință. O eclipsă asemănătoare va avea loc şi la sfarsitul lui 2019, pe 26 decembrie, care va afecta in special capricornii de decembrie.

☆Intrarea lui Jupiter în Săgetător din noiembrie 2018 (până în dec. 2019) activează casa XII . În perioada acestui tranzit veți avea tendința de a vă retrage, chiar izola într-un loc care vă oferă confort psihic. Veți fi preocupați mai mult de starea interioară decât de viața socială. Nevoia de vindecare este neapărat una fizică, ci mai mult emoțională. Uşa către rãnile din trecut este încă deschisă ceea ce vă face să cãutați o modalitate prin care să o inchideți. Unii dintre voi vor apela la meditație şi alte asemenea tehnici, pe când alții veți căuta răspunsuri la persoane specializate în consiliere cum ar fi psihologi, astrologi, chiar şi preoți. Simtiți nevoia să găsiți toate răspunsurile care vă macină. Pentru a evita izolări forțate în diverse instituții(ex. spital)  vă sfătuiesc să vă dedicați mai mult descoperirii şi dezvoltării de sine. Căutați să vă implicați in acte caritabile, să ajutați persoane aflate în nevoie. Semnificând un loc în care nu te afli în mediul tău, casa XII poate indica şi faptul că vă puteți stabili intr-un loc nou, pe pământ străin vouă, unde va trebui să vă obişnuiți unui alt stil de viață.

☆Un eveniment important in 2019 este intrarea lui Uranus in Taur in luna martie pentru urmãtorii 7 ani însă nu înainte de a-şi lăsa amprenta finală. Capricornii născuți după 15 ianuarie ori cei cu ascendentul in ultimele grade din Capricorn (28°-30°) se vor afla intr-un aspect tensionat de cuadratură care va aduce schimbări majore pe casa IV a căminului. Pentru unii va fi inevitabilă schimbarea locuinței din motive care nu țin de voi, ìn timp ce alții vor lua decizia singuri. De exemplu, veți dori să tăiați cordonul ombilical şi să vã mutați din casa părintească. Relațiile de familie se vor afla în tensiune de asemenea însă schimbările aduse de Uranus nu pot fi evitate ci doar diminuat impactul prin acceptarea lor fără să opuneți rezistență.

Din martie Uranus se va muta in Taur, unde va sta până în aprilie 2026, activând pentru Capricorni casa V ( a dragostei, copiilor, creativității ). Unda de şoc a lui Uranus chiar vă poate şoca de-a dreptul. Vă puteți indrăgosti brusc de o persoană căreia până acum nu i-ați fi dat atenție, neîncadrându-se in tiparul vostru. Vă veți descoperi pasiuni inedite şi veți avea parte de relații tumultoase. Există posibilitatea unei sarcini neplănuite. Creativitatea şi inspirația vor fi la cote maxime, de aceea artiştilor ( compozitori, scriitori, actori, cântăreți, designeri, artişti plastici etc ) posibil să le aducă succesul. Bineînțeles că nu toți veți experimenta toate acestea în acelaşi timp, ci în funcție de gradul la care v-ați născut ori aveți ascendentul. Aveți in vedere că vorbim de un tranzit destul de lung.

☆Vă doresc un an minunat şi vă invit în multiversul meu pentru previziuni periodice care vă pot fi de folos !

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s